Dit zijn de actieradius-koningen van dit moment

Of je nou wil of niet: soon or late heb je een elektrische auto onder je kont. Tuffende dieseltjes verdwijnen uit het straatbeeld, maar is urenlang stekkeren dan echt de oplossing? Gelukkig hoeft eindeloos laden absoluut niet in je agenda te staan dankzij deze elektrische auto’s.

Elektrische auto’s met ongekende actieradius

Hoeveel elektrische kilometers je kan maken hangt er altijd maar vanaf. Het beestje continu plankgas op zijn staart trappen gaat je natuurlijk minder ver brengen dan op cruise control te zitten chillen. Je auto kan wel een goede actieradius kennen, als je als een jakhals over het asfalt vliegt is een broodnodige pitstop onvermijdelijk.

Maar los van je rijstijl zijn er altijd een aantal koplopers als het gaat om elektrische auto’s. De één heeft de batterij en accu namelijk net wat verder geupgrade dan de ander. Alhoewel elektrische auto’s nog steeds niet over de 1000 km kunnen gaan is het slechts een kwestie van tijd met de nieuwe technologieën. En die langeafstandbeesten kunnen niet snel genoeg komen, want alleen zo wordt vakantie vieren met de elektrische auto beter dan ooit tevoren. Om ook vandaag de dag niet stil te blijven staan, zetten we de elektrische bolides met de meeste kilometers voor je op een rijtje. Met een paar pareltjes waardoor je meteen een nieuwe bolide wil én een nieuwe autoverzekering. 

1. Mercedes EQS – 651 km

Het was überhaupt al een gewaagde zet en breaking news dat de ronkende motoren van Mercedes halsoverkop aan de elektrische bolides gingen. Maar met succes. Afscheid nemen van de brullende V8-motoren zal niet makkelijk zijn, maar de fancy EQS weet je met pure klasse voor veel kilometers rijplezier te brengen. Het supersonische bedienpaneel, het strakke interieur en ultiem comfort zijn geen half werk. Plus: de EQS laadt van 10% naar 80% in slechts 31 minuten.

Mercedes EQS
Foto: Mercedes

2. Mercedes EQE – 594 km

Het kleine broertje van de EQS moet het helaas tegen de grote baas zelf afleggen op totale kilometers. Neemt natuurlijk niet weg dat de Mercedes EQE alsnog je way-to-go is om kilometers te pompen. Met een prijskaartje van maar liefst 20k lager is het slechts een kwestie van de iets mindere kilometers voor lief te nemen. Opladen naar 80% duurt één minuutje langer dan bij de EQS.

3. Tesla Model S – 575 km

Geen wonder dat je deze knaap zó veel rond ziet rijden. Voorzien van de beste technische snufjes en als één van de snelst optrekkende personenwagens is de model S een genot om te rijden. Met een factuurtje richting de de 90 duizend haal je niet alleen een technologisch paradepaardje in huis. Nee, de Tesla Model S is bovendien ook je nieuwe supercar. Van 0 naar 100 km/h doe je in slechts 2,1 seconden en een topsnelheid van maar liefst 322 km/h is allesbehalve standaard. En dat terwijl je Musks kindje ook nog eens omtovert tot je eigen bioscoop, gameroom of haast eigen woning.

elektrische auto's, Dit zijn de <strong>actieradius-koningen</strong> van dit moment
Foto: Taneli Lahtinen | Unsplash

4. Tesla Model 3 Long Range – 560 km

Het valt best te begrijpen dat het ophoesten van een zes-cijferig bedrag voor een nieuwe bolide geen impulsaankoop is. Gelukkig is de Tesla Model 3 met zijn succes dé oplossing voor asfaltvreters. De uitgebreide long range versie tik je al op de kop voor een bedrag dat onder de 60k blijft.  Ook deze jongen gaat met 4,4 seconden naar de 100km/h als een raket en gaat voor veel kilometers mee. De nieuwste technologie en heerlijke rijervaring zal jaren later nog steeds een hele fijne aankoop zijn.

5. Ford Mustang Mach-E – 540 km

Het was al revolutionair toen Ford zijn good old Mustang omtoverde tot dikke elektrische SUV. Maar het resultaat liegt er niet om. Deze icoon is er om een nieuw tijdperk in te luiden. Zowel voor Ford als voor de maatschappij. Voor een bedrag van ongeveer €60.000 is het natuurlijk geen koopje, maar er wordt weleens met andere bedragen gesmeten.

Ondanks zijn brute looks en hogere wegligging trekt dit bakbeest bijvoorbeeld een Model 3 er alsnog vierkant uit. Precies, vierwielaandrijving en zijn vermogen trekt ‘m binnen 3,8 seconden naar de 100 km/h. Nog een mooie bijkomstigheid: met de snellaadoptie kun je binnen 10 minuten alweer 117 km kan aftikken.

elektrische auto's, Dit zijn de <strong>actieradius-koningen</strong> van dit moment

6. Kia EV6 – 528 km

De EV6 is hét succesverhaal van Kia. Dat hebben we laten zien door middel van light art én zelfs als karaoke-set op MANIFY: Out of office. Daar konden we de EV6 zonder tussendoor op te laden heen brengen, want zijn actieradius is meer dan goed. ’s Avonds laden, overdag zonder gezeik kilometers maken. En mocht je dan toch effe de stekker vergeten in zijn achterwerk te steken, zit je met de ultrasnel laadfunctie zo weer op de linkerbaan. Deze revolutionaire elektrische crossover brengt je dus met alle gemak van A naar B. En het allerbeste nieuws is dat de EV6 voor een goede prijs is op te pikken: vanaf ongeveer €49.000.

elektrische auto's, Dit zijn de <strong>actieradius-koningen</strong> van dit moment
Foto: Jasper Loeffen