Electrifying Rides: onze favoriete stekkerdozen met wielen van ’23

CREDITS: Alfa Romeo

Stekkeren. Voor sommigen angstaanjagend, want er moet gegromd worden, en voor anderen al lang en breed doodnormaal. Eén ding is zeker: het is er, het blijft er en er gaat nog heel veel meer mee gebeuren. Van een elektrische bakfiets tot loeisnelle Hyper GT’s: alles wordt electrifying. 

Dat hebben we dit jaar geweten ook. Daarom zetten we een aantal aandachttrekkers met een stekker uit verschillende automotivegenres op rij. Een mooie manier om terug te kijken op onze favoriete stekkerdozen met wielen.

Electrifying Rides: onze favorites van ’23

Lotus Emeya

We gingen dit jaar naar het altijd mooie Parijs. Altijd even bruisend van liefde, maar dan door autominnende kenners die de Lotus Emeya omarmen aan de 33 Rue François 1er, hartje Parijs. Hier, in de showroom van hét performancemerk, kregen we alle ins-and-outs van het productie- en designerteam. 

Het afgelopen jaar scoorde Lotus eerst al punten met de Evija en de Eletre. Met de nieuwe Emeya hebben ze een Hyper GT geproduceerd die het offensief alleen nog maar dreigender maakt. De hypercar heeft meer dan 900 pk aan vermogen en brengt je binnen 2,78 seconden van 0 naar 100 km/u. Bovendien heeft de Emeya een topsnelheid van maar liefst 256 km/u en een 985 Nm sterke aandrijflijn. Wat. Een. Snelheid. En dat allemaal in de vorm van een vierdeurswagen.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: Lotus

LiveWire S2 Del Mar

Van haarspeldbochten in Serra de Collserola tot het strand van Platja de la Barceloneta. De nieuwe elektrische S2 Del Mar van Harley-Davidson voelt zich overal thuis. Nou ja, eigenlijk is het de nieuwe LiveWire S2 Del Mar, want het merk staat nu écht op eigen benen, uhm… op beide wielen.

Met een topsnelheid van 163 km/u, een koppel van 263 Nm en 84 pk / 63 kW is de Livewire S2 Del Mar niet de snelste motor die we ooit hebben gereden. Maar de LiveWire heeft meer dan genoeg kracht. Zet hem in de sportmodus en je schiet zo weg. Leun niet te veel naar achteren, althans als je geen wheelie wilt maken. Wat een elektrische motor ons telkens doet verbazen, is het vermogen om volledig te genieten van de omgeving. En dat maakt elektrisch rijden zo relaxed.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: LiveWire

Veloretti Electric Two

E-bikes zijn de nieuwe standaard: efficiënt, milieuvriendelijk en, gelukkig, ook nog stijlvol. Nadat VanMoof, om de bekende redenen, uit de markt is, is Veloretti zijn perfecte vervanger. Een next-level bike met industriestandaard-onderdelen verpakt in een esthetisch design.

Veloretti biedt namelijk met de Electric Two een nieuwe generatie e-bikes, bestaande uit twee elektrische modellen die allebei door een ringetje te halen zijn. Dat vinden wij niet alleen, want door het minimalistische ontwerp en geïntegreerde technologie zijn de fietsen bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award 2023. Toch trekt de Ace Two, met zijn solide hoog frame, onze aandacht. Hij komt met high-end kwalitatieve onderdelen, met bijvoorbeeld een batterij van 540 Wh die ervoor zorgt dat je, aan de hand van het support level, probleemloos 120 kilometer kan rondfietsen.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: Veloretti

Alfa Romeo Stradale 33

Ooh men. Wat verlangen we terug naar de jaren ’60. En in het specifiek naar ’67. Er kwam voor het eerst een tv-programma in kleur, The Monkees lieten iedereen weer ‘geloven’ met I’m a Believer en in Italië… Tja, in Italië…

Daar kwam de 33 Stradale van Alfa Romeo aan het licht. Eén van de meest iconische, én mooiste, auto’s ooit gebouwd. Nu, zo’n 56 jaar later, is het tijd voor een terugkeer, maar wel met een dikke knipoog naar de toekomst. Want naast dat er versie komt met een dikke 3,0-liter V6 twinturbo, komt er ook een volledig elektrische versie met omgerekend 750 pk. Mozzafiato. Met een volledig elektrische aandrijving heb je 750 pk tot je beschikking, een topsnelheid van 310 km/h en toch een actieradius van 450 km. Beide modellen gaan onder de 3,0 seconden van 0 naar 100 km/h.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: Alfa Romeo

Candela C-8 Polestar

Polestar, de grootheid in elektrische auto’s, en Candela, de specialist in elektrische draagvleugelboten, onthulde dit jaar de Candela C-8 Polestar editie. Hiermee ‘vlieg’ je over het water. Deze unieke boot combineert het Scandinavische luxedesign van Polestar met het energiezuinige van Candela.

Met een strakke, effen grijze buitenkleur en een lichtgrijze tint binnen straalt de Candela C-8 Polestar-editie tijdloze elegantie uit. Het gebruik van marine-gecertificeerd textiel in alle aspecten van de boot, van stoelen tot kussens en zelfs wand- en dakpanelen, zorgt voor een verfijnde uitstraling. Met een bereik van maximaal 57 zeemijl, zo’n 105 kilometer en een kruissnelheid van 22 knopen, ofwel 41 km/h, overtreft deze boot traditionele motorboten op het gebied van efficiëntie én snelheid. Met plaats voor maximaal acht personen biedt deze boot de ruimte die je wil.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: Polestar / Candela

Lucid Air Grand Touring

Vol zelfvertrouwen betrad het Amerikaanse Lucid het Europese strijdtoneel. Vol verwachting wachtten wij op de uitnodiging voor een rijtest. En die hebben we gekregen, verzilverd én die brachten we dit jaar aan de man. We waren namelijk uitgenodigd om een kijkje te nemen in de Lucid Motors studio in Hilversum.

We are not kidding: ons testmodel heeft maar liefst 819 pk tot zijn beschikking. En dit is nog maar het begin van de overwhelming stats. De actieradius van de Lucid Air Grand Touring staat namelijk ongekend in de boeken. Op een volle lading biedt de Lucid Air Grand Touring een bereik van 783 tot 839 kilometer. Ja, als je ‘m goed op zijn staart trapt, gaat het snel naar beneden. Maar bij welke EV is dat niet? En de 0-tot-100-tijd vraagt er ook wel in héél erg om. In 3,2 seconden zit je namelijk aan de Nederlandse snelweglimiet (overdag). Bi-zar.

, <strong>Electrifying Rides:</strong> onze favoriete stekkerdozen met wielen van &#8217;23
Foto: Lucid
Source:
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…