POV: zweefvliegtuig ‘glijdt’ met prachtig uitzicht over Italie

CREDITS: Stefan Langer

Sinds 2001 is het verboden om een kijkje te nemen in de cockpit van een vliegtuig.

Maar hè, wij vinden altijd wel een manier hoe we tóch onze zin krijgen. Al moeten we misschien settelen voor een zweefvliegtuig.

Cockpit van zweefvliegtuig zorgt voor geweldige beelden

En die manier laten we natuurlijk niet voor onszelf, amigo. Nee, nee, als de gulle gevers die we zijn delen we die natuurlijk met jou. Via het YouTube-kanaal van Stefan Langer krijgen we namelijk de kans om alsnog in de cockpit te stappen van een zweefvliegtuig. En dat zorgt voor misschien nog wel spectaculairdere beelden dan wanneer je plaatsneemt in de cockpit van een passagiersvoertuig.

Over Pavullo heen met het zweefvliegtuig

Want terwijl de regendruppels op een soort matrix-achtige manier langs de vleugels glijden, glijdt Stefan over het prachtige landschap van Pavullo in Italië op een spectaculaire manier naar beneden. Wanneer de eerste bocht naar links wordt gemaakt, denk je eigenlijk meteen dat het fout gaat. Spoiler alert: Stefan houdt het kleine zweefvliegtuig als geen ander perfect onder controle.

Kijk mee met de spectaculaire glijderslanding

Alles is fijntjes opgenomen met een 15m LS8-e neo camera. De beelden zijn héérlijk met hoofdletter H. Het landschap, de spannende afdalingen over gebouwen en als kers op de taart de soepele landing. Ons hart gaat in ieder geval een beetje sneller kloppen aan boord van dit zweefvliegtuig. Check het voor jezelf: