Huracan op twee wielen: de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Soms lijken twee merken voor elkaar gemaakt. Nike & Patta, Red Bull & GoPro en Louis Vuitton & Off-White.

En in de auto- en motorwereld: Lamborghini en Ducati. Dat zagen we al eerder, maar deze Ducati Streetfighter V4 Lamborghini laat menig liefhebber weer brullen. Maak kennis met het nieuwe co-branded Italiaanse paradepaardje.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Hoe zou een Huracán STO eruitzien als tweewieler? Nou, hier is je antwoord. De nieuwe supercar als motor is gebouwd op de basis van de Panigale V4 2023 en heeft héérlijke details. Zo kom je aantal keer nummer 63 tegen, een verwijzing naar het geboortejaar van Lambo. Dat nummer komt extra goed uit op de ‘Verde Citrea’ en Arancio Dac’ coatings.

Ducati Streetfighter V4 Lamboghni
Foto: Ducati

Power

Overal kom je koolstofvezelaccenten tegen, maar de échte Huracán-vibes vind je terug bij de velgen. Die vibes krijgen nog een een extra betekenis bij de titanium-moeren op de achterkant. De super-superbike krijgt zijn power van een 1.103 cc Desmosedici Stradale-motor, die goed is voor 208 pk en 123 Nm aan koppel. Schoon aan de haak.

Hebbedingentje

Interesse? Dan kan je één van de gelukkigen worden. In totaal komen er 630 stuks op de markt. Als extraatje komen er 63 Ducati Streetfighter V4 Lamborghini’s vrij voor Lambo-rijders. Ze krijgen de mogelijkheid om de superbike te berijden in de kleuren van hun huidige Lambo. Alles weten? Dan vind je de smeugeie details hier. Om het helemaal af te maken komt er ook een bijpassende helm en een leren jas. In dezelfde kleuren, natuurlijk. Als je toch gaat pronken, doe het dan goed.

We geven hier alleen nog even de prijs weg: vanaf $68.000. Hoppa. De Ducati Streetfighter V4 Lamborghini werd onthuld tijdens de MotoGP van San Marino, en we hebben de beelden voor je:

Foto’s: Ducati

Source: