DriveLife: een supercar conferentie op ’t allerhoogste niveau

CREDITS: Kil Media - DriveLife

We werden nog net niet depressief door het stilzitten in de lock-down, maar toen werden we verwelkomd in Tinte bij de start van het DriveLife auto-event. Het voelde als een kant-en-klaar achtgangenmenu dat je tegen het lijf loopt in een jungle. De nekkenbrekers waar je normaalgesproken je smartphone voor tevoorschijn haalt waren allemaal aanwezig.

Échte, échte autoliefhebbers scheuren door NL: zo ziet dat eruit

De auto’s kwamen bij elkaar rondom DriveLife HQ om vervolgens de ronkende V8’s, V10’s, en (niet te vergeten) V12’s op te starten. Allemaal ready om de Zeeuwse wegen te verkennen. De aftrap was alsof een aantal hongerige leeuwen uit hun kooi werden vrijgelaten.

 DriveLife
Foto: Kil Media | DriveLife

Het rustige Zeeland was even niet zo rustig

De mooiste wegen van Zeeland werden voor even omgetoverd tot een racebaan en de coureurs werden getest op hun stuurmanskunsten. We passeerden kleine havendorpjes waar het snel duidelijk werd dat de auto’s niet goed pasten bij het karakter van een nuchtere Zeeuw. De supercars stalen in ieder gepasseerd dorp de show en de plaatselijke boer wist niet wat hem overkwam.

Het was continu genieten van het uitzicht, want zeg nou zelf: hoe vaak rij je met een Lamborghini mee door de natuurstreken van Zeeland? Je voelt je voor even de onoverwinnelijke Jordan Belfort die je altijd al had willen zijn. Een heerlijke mix van adrenaline en vrijheid.

DriveLife
Foto: Kil Media | DriveLife

Een line-up om je vingers bij af te likken

Tijdens de rit werden we vergezeld door een selectie van uiteenlopende bolides. De meest exotische auto’s kwamen voorbij, met misschien wel als ‘headliner’ de zeldzame Lexus LFA Tokyo Motorshow Edition (1/9). Dat deze auto bekendstaat als de best klinkende V10 is niet gelogen. De Japanner stal samen met de twee Lamborghini SVJs de show, maar de hoofdact werd nog aangevuld met meer autoliefhebbervoer…

We hebben deze dag ook kunnen genieten van de: Mercedes-AMG SLS Black Series, Lamborghini Aventador S, Audi R8 V10 ABT, Porsche 911 GT3 RS, McLaren 570s spyder en nog veel meer brute racebolides. Het voelde voor ons even alsof we met de Gumball 3000 meereden. Om deze supercars allemaal samen te zien voelde alsof we een stel kinderen waren in een snoepwinkel. En ditmaal mochten we nog proeven ook.

Audi, Mercedes en Porsche werden het meest vertegenwoordigd op het evenement. Er reden drie SLS AMG’s mee, met als klap op de vuurpijl een moddervette Black Series. Daarnaast werd het asfalt ook onveilig gemaakt door drie verschillende varianten van de Audi R8-serie, waarvan er eentje volledig is aangepakt door ABT. En het Porsche-duo (de Porsche GT3 en de GT3 RS) vulde het complete team heerlijk aan.

DriveLife
Foto: Kil Media | DriveLife

Next-level cruisen

Het was een genot om met deze auto’s rond te cruisen. Als je van beide kanten wordt ingehaald door twee Lamborghini’s met een 6.5L sterke V12 met 740pk, krijg je toch even het gevoel dat je meerijdt met Max Verstappen. En dan bedoelen we natuurlijk niet in zo’n afgezaagde Jumboreclame, maar gewoon de real deal.

Op dit moment kunnen we maar één cliché uitspraak uitkramen: ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog.’ Want die hebben we… Kijk, geniet en laat jezelf inspireren door DriveLife:

Foto’s: Kil Media | DriveLife

LEES OOK
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…