Deze custom BMW R9T is een Mad Max-droom

CREDITS: Ziller Garage

De overtreffende trap is niet voor niets uitgevonden. Deze custom BMW R9T van Zillers Garage valt in de categorie: bruut, bruter, bruutst. Bijna de gehele motorfiets – met uitzondering van de wielen – is gemaakt van aluminium, waardoor ‘ie lijkt op een Mad Max-droom. Alles voor deze R9T is op maat gemaakt. Met als pronkstuk: de koplamp. Daardoor lijkt de BMW meer op een killing machine dan op een motor.

Custom BMW R9T is rechtstreeks uit Mad Max gehaald

De kleur gunmetal grijs tilt de R9T naar zo’n hoog niveau, dat we er bang van worden. De makers hebben de ophanging verlaagd tot één centimeter van de grond, wat extreem bevordelijk is voor de heftige looks van deze brute motorfiets. Daarnaast is ook de stoel een stuk naar beneden gehaald met als resultaat een fenomenaal aanzicht.

, Deze custom BMW R9T is een Mad Max-droom
Foto: Ziller Garage

Overall

Aan de motor van de motorfiets is niet veel gewijzigd. Van oorsprong ligt er al een krachtpatser in de R9T. De 1.170cc boxermotor levert 110 pk, waardoor het monster de 217 km/h kan halen. Doordat het aluminium van topkwaliteit is, is het gewicht van de custom R9T laag gebleven. Daardoor is er toch nog een lekkere topsnelheid te halen.

Overall geeft de nieuwe robuuste carrosserie de BMW R9T meer volume en een sterke aanwezigheid. En dat is iets wat wij mannen maar al te graag zien. Check het zelf maar:

Foto’s: Ziller Garage