De Audi S1 Hoonitron is het nieuwe speeltje van driftkoning Ken Block

CREDITS: Audi

Driftkoning Ken Block en Duitse autobouwer Audi slaan de handen ineen om Ken te voorzien van een nieuw staaltje driftwerktuig, de Audi S1 Hoonitron. Dat moet ook wel aangezien zijn 15 jarige dochter de 1.400 pk sterke Hoonicorn nu bestuurt. Het was tijd voor een vervanger van de bekende drift Fords waar Block eerst het rubber als sneeuw voor de zon deed verdwijnen.

De Audi S1 Hoonitron is het nieuwe speeltje van driftkoning Ken Block

De ‘Hoonitron’ gaat als sparringpartner van hoofdrolspeler Ken Block fungeren in de volgende YouTube video die voor de gelegenheid ‘Elektrikhana’ heet. De Audi S1 Hoonitron is dan ook volledig elektrisch en wordt op alle vier de wielen aangedreven. Het S1 label is niet zomaar op de bolide geplak. Hij vertoont namelijk sterke uiterlijke overeenkomsten met de legendarische Audi Sport Quattro S1 E2. Hiermee gooiden de Duitsers hoge ogen in de Pikes Peak Hill Climb van 1985.

Ken Block Audi S1 Hoonitron - MANIFY
Foto: Audi

Een legende als inspiratiebron

Het eerste wat opvalt zijn de uitzinnige spoilers zo groot als strijkplanken die het profiel van de Audi S1 Hoonitron tekenen. De spoilers zijn natuurlijk geïnspireerd op de Audi Sport Quattro S1 E2 die al behoorlijk flamboyant is met zijn uiterlijk. Verder beschikt de auto over een koolstofvezel chassis en twee krachtige elektromotoren die alle vier de wielen aandrijven. Waarbij het monster voldoet aan alle FIA veiligheidseisen.

Audi S1 Hoonitron - MANIFY
Foto: Audi

Dit is wat we mogen verwachten van de Hoonitron

Harde specificaties zijn door Audi niet verstrekt, maar als we Ken Block mogen geloven kunnen we rekenen op herres. De auto zou onder leiding van Block uit stilstand donuts kunnen draaien met snelheden van 150 kilometer per uur. De gemiddelde wasautomaat draait zich om in het washok. De volledige ontwikkeling werd gedaan door Audi Sport in Neckarsulm waar ook de Audi RS e-tron GT in productie is. Binnenkort zal het internet losgaan op de komende  Elektrikhana video van Ken Block op zijn YouTube kanaal en zijn nieuwe speelgoed.

Foto’s: Audi

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…