Cupra’s performance op de golven: hier is de D28 Formentor e-HYBRID

Als een automerk de wereld van de Middellandse Zee, het Comomeer en de Stille Oceaan probeert te veroveren, dan zal er wel een hip amfibievoertuig ontworpen zijn. Mocht het überhaupt mogelijk zijn om zo’n ding ‘hip’ te maken…

Cupra’s Formentor op het water: de D28 e-HYBRID

Nee, deze keer is het iets anders. Cupra gaat namelijk de waterwereld onveilig maken met de D28 Formentor e-HYBRID. Een fluisterstil jacht dat in samenwerking met De Antonio Yachts te water wordt gelaten. Hebben we dat niet eerder gezien? Zéker wel. In 2020 baarde Cupra al opzien met de D28 Formentor. Een jacht met hoekige belijningen, een dynamisch karakter en ongebruikelijke kleuren. Daarnaast was-ie goed voor een topsnelheid van 40 knopen, mede mogelijk gemaakt het motorvermogen van 400 pk.

Formentor
Foto: Cupra

Elektrisch surfen op de golven

Nu komt er dus een e-HYBRID. Een nieuw beestje dat in 2023 aan het grote publiek wordt gepresenteerd. Ook de opvolger van het eerste jacht is geïnspireerd op het eerste productiemodel van Cupra: de Formentor. Deze keer met twee ontkoppelbare elektromotoren van elk 15 kW, waardoor je ook volledig elektrisch kan varen. Fluisterstil kun je dus ook varen waar strenge regels gelden op het gebied van emissies en milieu.

De D28 Formentor e-HYBRID valt op door de exclusieve kleur Graphene Grey, een speciale metalliclak die CUPRA ook aanbiedt op zijn auto’s. Even wat anders dan de standaard kleuren die je normaal over de golven ziet glijden.

Check ook: Getest in Barcelona: de Cupra Formentor plug-in hybrid

Foto’s: Cupra