Deze custom Yamaha XS 650 ademt pure klasse

CREDITS: Eastern Spirit Company

De Yamaha XS 650 heeft voor een aantal mensen een speciaal plekje in hun hart. Het was namelijk de eerste motorfiets met een viertaktmotor van het Japanse merk. Tussen 1969 en 1984 werd het model geproduceerd. Nu, zo’n 36 jaar later, is er een custom black and gold XS 650 verschenen waarbij je je vingers aflikt.

Elegante custom Yamaha XS 650 is een natte droom

Dit meesterwerk is afkomstig van Eastern Spirit Garage. In de afgelopen jaren hebben de Poolse mannen naam opgebouwd met het ombouwen van top-notch caféracers. Nu hebben ze laten zien dat het verder kan gaan dan dit genre.

De Yamaha XS 650 ESG 652 is elegant, maar straalt toch kracht uit. Dat heeft de motor te danken aan zijn massieve wielen in combi met de open carrosserie. Daarnaast zit je als rijder op een ’tractor-achtig zadel’ voor de ultieme beleving. Om het af te maken beschikt de custom XS 650 ook nog over details die lijken rechtstreeks van de plaatselijke juwelier komen. Hoe dik wil je ’t hebben?

Yamaha XS 650
Foto: Eastern Spirit Company

Goudzwart voor the win

De zwart-op-zwarte kleurstelling met gouden details is een lust voor het oog. Niet alleen het frame is zwart, maar ook de schijfwieldoppen, remklauwen en antieke koplampbehuizing. Het elegante goud vind je terug bij onder andere de tank, ketting en hardware. Je voelt jezelf een ware koning op de weg, mede door de omgekeerde hendels op het stuur.

Al met al heeft ESG zonder enige twijfel bewezen dat het meer is dan een caféracer-ombouwer. Deze XS 650 is namelijk een custom bike uit je natste dromen. Hier vind je meer info over de bike van het Poolse bedrijf.

Check ook: Deze custom BMW R9T is een Mad Max-droom

Foto’s: Eastern Spirit Company