CUPRA dropt vierwielerbommetje: de Born VZ

CREDITS: CUPRA

Het sportieve neefje van de Volkswagen ID.3. Dat is een beetje de stempel die de Cupra Born meteen op zijn bumper geplakt kreeg.

Gelukkig voor CUPRA scheuren ze met de Born VZ alle EV-vergelijkingen voorbij.

CUPRA Born VZ: Een EV die haar naam eer aan doet

De Born VZ krijgt namelijk een vermogen dat een stukje passender is voor een EV van een sportautomerk als CUPRA. Met een elektromotor die 240 kW/236 pk produceert, blaast de Born VZ je binnen 5,7 seconden naar 100 km/u. Daarmee doet de nieuwe Born VZ haar naam eer aan, aangezien VZ staat voor ‘veloz’, wat op haar beurt weer vertaalt naar ‘snelheid’. Verder ligt de topsnelheid door begrenzing op 200 km/u, maar in een elektrische auto raden we je af om dit op je gemak uit te testen. Of je moet heel erg van stekkeren houden.

CUPRA Born VZ, CUPRA dropt vierwielerbommetje: <strong>de Born VZ</strong>
Foto: CUPRA

De optimale sportieve ervaring

Wanneer je jezelf toch op de Autobahn A3 bevindt en de snelheid van de VZ echt wilt ervaren, biedt CUPRA je met een maximale range van 570 km alle ruimte. De CUPRA CUPBuckets – en ja, dat is de echte naam van de kuipstoelen in de Born VZ- maken de sportieve ervaring helemaal compleet. Verder zijn de vering en demping nog dynamischer afgesteld en is het sportonderstel met Direct Chassis Control vernieuwd. Laatstgenoemde zorgt trouwens ook nog voor de keuze uit verschillende sportieve rijmodi.

CUPRA Born VZ, CUPRA dropt vierwielerbommetje: <strong>de Born VZ</strong>
Foto: CUPRA

De wauw-factor van de CUPRA Born VZ

Wat ons betreft zijn de wielen met de overdreven 20-inch velgen vooral het oogpareltje van de Cupra Born VZ. Verder is de wagen nog voorzien van 3D copper-inserts en een speciale giettechnologie wat zonder twijfel bijdraagt aan de wauw-factor van de Born VZ. Last but not least is de Born VZ uiteraard voorzien van allerlei gemaksfuncties zoals Remote Park Assist waarmee je via je smartphone kan parkeren en Trained Park Assist waarmee je parkeerplaatsen kan opslaan. Verder zit er een 360-graden camera op waardoor zelfs de slechtste coureur opeens een meester wordt in inparkeren.

Een prijsindicatie is nog niet bekend, maar de nieuwe Cupra Born VZ wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 op de markt gebracht.

Source:
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…