Deze klassieke Land Rovers zijn omgetoverd tot dikke EV’s

Land Rovers zijn ruig, snel, krachtig en elektrisch. Wacht, wat? Elektrisch? Ja, ja. Je leest het goed. Everrati heeft namelijk de handjes weer vuil gemaakt, en dat heeft geresulteerd in iets heel moois.

Everrati is on fire

Het bedrijf uit Engeland staat sinds de oprichting al bekend als ware elektrische autokunstenaars, en ze hebben het trucje nu dus weer haarfijn overgedaan met de omgebouwde versies van de Land Rover’s Defender Series IIA. Veel mensen zijn bij zo’n conversie naar elektrisch altijd bang dat de klassieke look van de auto verloren gaat, maar bij Everrati weten ze wel wat ze aan het doen zijn. Als we kijken naar de vernieuwde EV, dan kunnen we dit bevestigen.

Everrati, Deze <strong>klassieke Land Rovers</strong> zijn omgetoverd tot dikke EV&#8217;s
Foto: Evaratti

Auto kent ware metamorfose, maar behoudt klassieke tinten

De gehele auto is onder de loep gesteld, en aangepast op basis van de wensen van de klant. Daarnaast is bijvoorbeeld de lay-out geoptimaliseerd om en betere gewichtsverdeling te krijgen, de versnellingsbak is aangepakt en de elektrische motor komt met ‘OEM-kwaliteit’. Voor de mindere autofreaks onder ons: daar zit redelijk wat power in. Door deze aanpassing kan de nieuwe EV namelijk naar 100 km/u binnen 13 seconden, daar waar de wagen er eerst 23 seconden over deed. Verder komt de aangepaste EV met 60 kWh accu’s, 2WD, 300 NM en 150 BHP.

Everrati raakt de roos met nieuwe EV

Everrati zou Everrati niet zijn, als alle materialen die ze gebruiken niet van top notch kwaliteit zijn. Zo bestaat het interieur dus alleen uit duurzame luxematerialen, met onder andere ‘koolstofarm leer’. Zo stoot niet alleen de auto van buiten minder koolstof uit, maar van binnen ook. Daarnaast heeft Everrati weer de samenwerking gezocht met partners die onderdelen op maat maken, zodat de klassieke look van de auto bewaart blijft. Het leuke van alles? De auto is volledig omkeerbaar, dus mensen die het niet zien zitten met de elektrische EV kunnen binnen no-time weer terug naar het origineel.

Het prijskaartje is, logischerwijs, dan ook niet misselijk: je legt maar liefst minstens 195.000 euries neer om een EV van Everrati x Land Rover te bemachtigen. Ahja, je kan ook gewoon van de foto’s genieten natuurlijk.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…