BYD introduceert zichzelf met glans in Nederland

CREDITS: BYD

Het zou dit jaar storm lopen met Chinese automerken op de Nederlandse markt. Die storm is een beetje vergelijkbaar met de code oranje van begin deze maand, aangezien we nog niet heel veel Chinese pareltjes op de weg zien rijden.

Toch hebben we een Chinees automerk op onze radar die wél opviel tijdens ons wekelijke ritje langs de A2. En dan hebben we het natuurlijk over BYD Company Limited.

BYD bestormt Nederlandse markt

Misschien heb je nog nooit van het merk gehoord en denk je nu: “Hoe bedoel je natuurlijk?”, maar wij bieden je even wat gratis knowledge aan. Zo sta jij er waarschijnlijk wel even van te kijken als we jou vertellen dat BYD ondertussen meer elektrische personenauto’s verkoopt dan Tesla. In 2023 verkochten ze tot nu toe maar liefst meer dan 1,25 miljoen elektrische bakbeesten. In Nederland rijden er daarnaast heel veel elektrische bussen, bestelwagens en taxi’s rond van BYD. De eBus van het Chinese automerk is zelfs de marktleider van Europa.

Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe je dan nog nooit van dit automerk hebt gehoord, maar de reden is best simpel: BYD verkocht tot kort geleden gewoon nog geen auto’s in Europa. Ja, dan is het ook lastig.

BYD, <strong>BYD</strong> introduceert zichzelf met glans in Nederland
Foto: BYD

The Manifest introduceert ons aan BYD

Goed, sinds een paar maanden is BYD dus wél beschikbaar op de Nederlandse markt. Ze worden sinds dit jaar vertegenwoordigd door Louwman BYD, waar je momenteel al de BYD Atto 3 cross-over SUV, de BYD Han Sedan en de BYD Tang SUV kan vinden. En om het merk nog even waardig te introduceren aan de Nederlanders, organiseerden ze hun eerste event in ons kikkerlandje. Wij mochten aanwezig zijn bij het transformatorhuis in Amsterdam, om hier te horen over de dromen van BYD en de (nieuwe) auto’s alvast te bewonderen.

De dromen en visie van BYD

Bij de ontvangst werd meteen duidelijk dat BYD, wat trouwens staat voor Build Your Dreams, niet je doorsnee automerk is. Tijdens de meditatiesessie die als ‘voorafje’ diende, werd ons direct verteld om een droom in ons hoofd te nemen. Daarna werden we begeleid naar de main room, waar we hebben genoten van een dromerig diner met geluksonderzoeker Thijs Lindhout als spreker. Hij vertelde ons over de grote droom van BYD om in de toekomst de aarde met een graden te verkoelen. Die grote ambities spreken boekdelen voor de visie van BYD.

BYD, <strong>BYD</strong> introduceert zichzelf met glans in Nederland
Foto: BYD

De auto’s van BYD in Nederland

Dromen mag natuurlijk. En aan de auto’s die ze op de markt pompen zal het in ieder geval niet liggen. Want naast dat ze ontzettend duurzaam zijn, zijn ze namelijk ook een pareltje voor het oog en bovendien voorzien van een indrukwekkende performance. De elektrische SUV genaamd de Tang is momenteel de bestseller in Nederland. Deze SUV is verkrijgbaar als zevenzitter met twee elektromotoren en vierwielaandrijving. De Tang komt met 400 kilometer aan rijbereik en gaat binnen de 4,6 seconden naar 100 km/u.

BYD, <strong>BYD</strong> introduceert zichzelf met glans in Nederland
De BYD Tang – Foto: BYD

De komende auto’s

Wij zijn persoonlijk ook heel erg fan van de nieuwe BYD Seal, beter bekend als de snelste zeehond ter wereld. Met zijn vloeiende en verfijnde lijnenspel is de verwijzing naar de zee meteen duidelijk. De wagen heeft daarnaast ook nog druppelvormige sierelementen in de achterlichten zitten en verzonken handgrepen die naar buiten klappen. Bovendien heeft de nieuwe wagen van BYD een ‘Blade Battery’, een accu die een rijbereik van 570 kilometer(!) biedt en 530 pk wanneer je de vierwielaandrijver neemt. Daarmee ben je in minder dan vier seconden bij de 100 km/u. Binnenkort zal ook deze wagen beschikbaar zijn bij Louwman Exclusive.

Louwman zelf ook positief

Bij Louwman BYD staan ze te springen om nog meer BYD’s toe te voegen aan hun arsenaal. “Wij zijn verheugd om onze klanten in Nederland een breed en aantrekkelijk aanbod van milieuvriendelijke BYD-modellen aan te bieden, met de zekerheid van veiligheid, prestaties voor lange afstand en hoge kwaliteitsnormen.” Kijk, zo willen we het horen. Wij kijken er in ieder geval naar uit om nog meer BYD-auto’s op de weg te zien, en hopelijk bereiken ze ooit die ene grote droom.

Source:
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…