The return of a legend: de beste momenten van Daniel Ricciardo in F1

CREDITS: Red Bull Content Pool

Een Nederlander in de F1 is blijkbaar wel genoeg. Nyck de Vries is door AlphaTauri zonder pardon op straat gezet en Max Verstappen blijft als enige Nederlander nog over in de hoogste klassen van het formule racen.

Daniel Ricciardo terug in de Formule 1

Dat nieuws kwam deze week naar buiten na de teleurstellende prestaties van Nyck de Vries dit seizoen. Het team van AlphaTauri is meedogenloos en laat Nyck de Vries de rest van het seizoen niet eens maar afmaken. De Formule 1-droom van de man uit Sneek is dus voorbij, maar dat betekent wel dat er een waardig icoon terugkeert: Daniel Ricciardo is namelijk door AlphaTauri gekozen om de rest van het seizoen plaats te nemen in het stoeltje. Ki ki, eh!

Daniel Ricciardo, <strong>The return of a legend:</strong> de beste momenten van Daniel Ricciardo in F1
Foto: Red Bull Content Pool

De beste momenten van Daniel Ricciardo in de Formule 1 (tot nu toe)

Wij zijn in ieder geval hyped voor de return van een van onze favoriete persoonlijkheden in de wereld. De 34-jarige Australiër werd vorig jaar uit zijn F1-stoeltje geknikkerd nadat hij sinds 2011 in de topklasse uitkwam. In die periode veroverde hij maar liefst 32 podiumplekken met 8 zeges. En misschien nog wel belangrijker, in die periode veroverde hij met zijn aanstekelijke lach ook onze harten.

Om de terugkeer van Daniel Ricciardo even waardig in te luiden, hebben wij de beste momenten van de fulltime F1-coureur en de parttime stand-up comedian even op een rijtje gezet. Dit zijn de beste momenten van Daniel Ricciardo.

Monaco Grand Prix, 2018

In 2016 eindigde het in tranen voor Daniel Ricciardo. Twee jaar later eindigde het ook in tranen, maar dan van geluk. Daniel domineerde het hele weekend in Monte Carlo en na zijn knappe qualifying, was hij ook op zondag de beste coureur van de grid. En dat terwijl hij vanaf lap 28 al moest dealen met motorproblemen, waardoor hij met 150 pk minder door moest racen. Wat. Een. Prestatie.

Met een celebration die net zo legendarisch is als de race:

Hongarije Grand Prix, 2014

Het echte doorbraakseizoen van Daniel Ricciardo kwam in 2014. Opeens zat hij in een Red Bull en racete hij samen met Sebastian Vettel. Tijdens de dominante era van Mercedes, was de Australiër de enige niet ‘Zilver-Arrow’-coureur die dat seizoen een overwinning pakte. Dat deed hij trouwens drie keer, maar de Grand Prix in Hongarije stak er toch wel echt met kop en schouders bovenuit.

De safety car in ronde 23 kwam als een ware blessing voor de Australiër, waarna hij van strategie veranderde en aan zijn inhaalslag begon. ‘Ricciardo’s Wet And Wild Win’ is helaas niet te kijken op MANIFY, maar wel als je op de link klinkt:

Chinese Grand Prix, 2018

Vanaf de zesde plek leek Ricciardo in Shanghai voor een podiumplek te moeten strijden, maar die goede ouwe safety car zorgde er weer voor dat Ricciardo alle hoop op een eerste plek terugkreeg. De Red Bull ging in de aanval en pitte voor verse banden, waarna Ricciardo het onmogelijke deed. En daardoor was de bekende glimlach niet van zijn gezicht te krijgen: