Bentley Bacalar: supercar van 2 miljoen, waar er maar 12 van gebouwd worden

CREDITS: Bentley Motors

Staat volgend jaar al in je agenda? Zou vreemd zijn als het niet zo was, maar dat ter zijde. 2021 gaat heel speciaal worden voor Bentley, omdat ze met een van hun meest speciale supercars komen ooit: de Bentley Bacalar!

Bentley Mulliner Bacalar

Al sinds 1959 is Mulliner Bentley’s vaste ‘coachbuilder’ en nu laten ze weer van zich horen. In Bentley’s koolstofvrije fabriek in Crewe, zullen twaalf gepersonaliseerde exemplaren van de Bentley Bacalar met de hand gebouwd worden. Allen met als basis de Bentley Barchetta.

Het ontwerp is sterk afgeleid van de EXP 100 GT Concept, waarmee Bentley hun toekomstbeeld vorig jaar al aankondigde. Nog geen twee jaar later, begin 2021 dus, zal de eerste Bacalar geleverd worden.

bentley bacalar, Bentley Bacalar: supercar van 2 miljoen, waar er maar 12 van gebouwd worden
Foto: Bentley Motors

Bentley Bacalar

Oké, je rekent 2 miljoen euro af, maar wat krijg je dan? Allereerst: een training voor je geduld, want alle modellen zijn al vóór de introductie verkocht. Dat betekent dat je écht even moet wachten, voordat je dit unieke model van Bentley in je garage hebt staan.

Maar als je ‘m dan eenmaal heb, dan heb je wel écht een piece of art onder je bips. Een majestueuze Bentley signature grill, 3D achterlampen, een interieur met 5000 jaar oud Riverwood. én… géén dak! Zoals een ware gran tourismo dat betaamd.

Yucatan, Mexico

In 2015 startte Bentley met de traditie om hun modellen te vernoemen naar opmerkelijke plekken in de wereld. Bentayga was de eerste. Dit nieuwe model wordt vernoemd naar een van de mooiste spots in Mexico, het azuurblauwe en adembenemende Bacalar. Ook wel de Malediven van Mexico genoemd. Lees daarover meer hier.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…