Audi RS 6 krijgt rally-achtig jasje met Avant GT

CREDITS: Audi

De Audi RS 6 Avant is wat ons betreft het kroonjuweeltje van de RS 6-serie. Een zakelijke auto met een krachtig en sportief uiterlijk, waardoor elke liefhebber van snelheid met een baan op de Zuidas alsnog aan zijn trekken komt.

En dit jaar trekt de nieuwe Avant GT trekt de RS 6 al helemaal een rally-achtig jasje aan.

Ode aan de racegeschiedenis van Audi

Een statement dat nog meer kracht krijgt door het feit dat het nieuwe paradepaartje van de RS 6 modelreeks gebaseerd is op het ontwerp van de RS 6 GTO Concept. En dat model was weer gebaseerd op de Audi 90 IMSA GTO; een raceauto die tijdens de jaren ’90 alle tegenstanders in Amerika te kakken zette. Met een indrukwekkende dakspoiler, een sportieve diffuser en dikke 22-inch wielen. Verder krijgt de RS 6 Avant GT hoogwaardige kuipstoelen bekleed met leer en een kleurcombinatie die met haar arkonawit in combinatie met een zwart, grijs en rode livery een flinke knipoog naar haar voorouders geeft. Daarnaast is de RS 6 Avant GT ook beschikbaar in zwart-grijze accenten en zwarte velgen met een Nardogrijs of Mythoszwart gekleurde carrosserie.

Avant GT, <strong>Audi RS 6</strong> krijgt rally-achtig jasje met Avant GT
Foto: Audi

Audi RS 6 Avant GT ademt sportiviteit

Om de RS 6 Avant GT nóg beter te maken dan haar voorgangers, heeft Audi een handmatig instelbaar onderstel ontwikkeld waardoor de auto lager op het asfalt ligt. Ook heeft Audi speciaal voor de RS 6 Avant GT het quattro-sportdifferentieel vernieuwd waardoor de focus nog meer op het sportieve reden ligt. Om de sportiviteit nog maar eens te verhogen, ligt er een biturbo V8 onder de motorkap die een respectabele 630 pk produceert, terwijl de trekkracht 850 Nm bedraagt. Daarmee heeft de Avant GT 30 pk en 50 Nm meer tot haar beschikking dan de ‘normale’ RS 6 Avant. Met deze cijfers krijgt de GT het voor elkaar om binnen 3,3 seconden naar 100 km/u te trappen en ligt de topsnelheid rond de 305 km/u. Om die rauwe kracht een beetje in bedwang te houden is de RS 6 Avant voorzien van keramische remschijven.

Avant GT, <strong>Audi RS 6</strong> krijgt rally-achtig jasje met Avant GT
Foto: Audi

Details van de nieuwe Audi RS 6 Avant GT

De Avant GT is dus in alle facetten een auto die niet voor iedereen is weggelegd. Dat snappen ze bij Audi dan ook als geen ander: in totaal worden er maar 660 exemplaren van de Audi RS 6 Avant GT uit de fabriek gepompt. Hoeveel de exclusieve wagen dan precies mag kosten en wanneer de Avant GT precies uitkomt, is nog niet bekend. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot dit bakbeest over de straten rijdt. Check hier de eerste beelden.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…