Aston Martin eert Vettel voor laatste keer met short film

One last time. Er is een tijd van komen en gaan. De tijd om afscheid van de Formule 1 te nemen is helaas gekomen voor legende Sebastian Vettel.

Zo’n held met lege handen laten vertrekken is een schande. Daarom zet zijn laatste werkgever Aston Martin hem nóg een in de spotlights met een heerlijk mini-docu.

Danke Seb

Wereldtitels bij Red Bull, absurde snelheden bij Ferrari en bravoure en battles op de grid bij Aston Martin. Vettel zal niet vergeten worden. Na vijftien volle jaren F1, precies 300 races, 53 overwinningen en maar liefst 122 podiums begon Vettels prijzenkast uit zijn voegen te raken. Met zijn leeftijd en in het dal van zijn carrière – zijn laatste overwinning stamde alweer uit 2019 – is het tijd voor een eervol afscheid.

Vettel, <strong>Aston Martin eert Vettel</strong> voor laatste keer met short film
Foto: Sebastian Pociecha

Vettel voor de laatste keer in actie

En wat voor een afscheid. Bij de donuts, rook en geur van verbrand rubber tijdens zijn laatste race op Abu Dhabi kon het niet blijven. Gelukkig komt Aston Martin op de proppen met een uniek staaltje film over Vettels last dance. Dankzij een korte film is het mogelijk in Vettel zijn voetsporen te treden gedurende zijn laatste keer 300 km/h plus. Oké, tijdens een officiële F1 race tenminste. De Duitse racefanaat zal vast nog vaak genoeg achter het stuur van een racemonster kruipen. Afscheid als beroepsracer mag het dan zijn, het racende kind krijg je er niet zomaar uit.

Check hier Vettel zijn laatste Formule 1 race om in stijl afscheid te nemen van de grootheid hemzelf. Het wachten op een officiële documentaire of biografie van Vettel zijn krankzinnig succesvolle carrière kan beginnen. En laten die beelden nou niet snel genoeg kunnen komen.

Source:
YouTube, Sebastian Pociecha | Unslpash, Red Rull Content Pool