5 epische mountainbikevideo’s

CREDITS: Anastasia Shuraeva | Pexels

Mountainbiken is aan. Alleen in Nederland zijn er volgens NTFU al zo’n half miljoen tweewielerliefhebbers die met liefde onverharde paden soldaat maken.

Maar er zijn altijd nog bazen boven bazen. Mountainbikepro’s hebben het uitgevonden dat hun video’s vaak in de smaak vallen. En daarom zijn er talloze op onder andere good-old YouTube te vinden. We zochten de meeste epische voor je op, en geven je jouw dosis kijkvoer voor vandaag. Enjoy.,

Mountainbikevideo’s: onze favorieten

Niemand, of iets, stopt freeride mountainniker Geoff Gulevich ‘Gully’ op zijn tweewieler. Ook niet een met sneeuw bedekte mountainbike-trail. Hoe hij dat fixt? Grotendeels door zijn skills, maar het telt ook mee dat hij en zijn vrienden zich op fatbikes bewegen. Op dikke wielen vliegen ze over de (normaal gesproken) gebaande paden:

Wilde mountainbike-rides

Nóg een ongekende POV-video. Rémy Métailler neemt je elf minuten lang mee met zijn Wildest Mountain Bike Shots I have Captured. Met downhillbeelden die nooit eerder zijn vertoond, van extreem smalle bospaden tot weide bergafdalingen, laat hij mensen met het hart in de keel achter. Tenminste, dat lezen we in de comments: ‘Now you’re playing not only with YOUR life, but also MINE. I’m almost having heart events over here watching from my desk,’ zegt onze grote vriend @keithb0477.

Alles is ‘bigger’ op Blue Velvet

De eerste zin van de omschrijving is allesomvattend: Everything’s bigger on Blue Velvet. Blue Velvet is een trail in het Whistler Mountain Bike Park. De fietser neemt je mee over het beroemde pad, en de beelden zijn episch. Check it out:

De ultieme Urban Freeride

Fabian Wibmer is een legend op wielen. Zijn video’s worden alom geprezen, en dat is meer dan terecht. De beste man berijdt álles wat je kan bedenken. Met 7,75  miljoen abonnees doen we hem met het woord ‘grootheid’ te kort. Check de video Urban Freeride Lives 3 (meer dan 98 miljoen views) en je snapt wat we bedoelen.

POV: Mountain of Hell

The Mountain of Hell heb je vast weleens voorbij zien komen op je FB-tijdlijn. Deze sicke race is alleen voor de échte bazen onder ons. Het is de grootste MTB-race ter wereld en om de haverklap zie je deelnemers onderuit schuifelen. In deze video spring je op de fiets van ene Damien. Hij start als 1000e en hij wordt uiteindelijk nét géén eerste. Bizar.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…