Deze ‘positieve eigenschappen’ zijn echte afknappers voor vrouwen

CREDITS: Ilyuza Mingazova

Als man kun je vaak denken dat je het maar niet goed kunt doen. Je weet namelijk ook wel dat je als grote zeur niet veel indruk maakt op een vrouw. Toch zijn er ook afknappers voor vrouwen waar je je niet helemaal bewust van bent. Dat cadeautje kostte je een fortuin en je appt haar regelmatig om te checken hoe alles gaat. Dat is toch hartstikke attent?

News flash: jouw zogenaamde positieve eigenschappen kunnen een dikke turn off zijn. Aan het eind van dit stuk begrijp je ook hélemaal waarom.

Deze eigenschappen zijn eigenlijk afknappers voor vrouwen

Over-positief: afknappers voor vrouwen op de lange termijn

Je wilt niet de over-positieve man zijn wiens glas áltijd half vol is. Natuurlijk is het onaantrekkelijk als je constant klaagt. Toch is het tegenovergestelde minstens zo onaantrekkelijk, vooral na een langere tijd. Soms is het glas namelijk gewoon leeg. Als jij nooit kunt inzien waarom iets even wel écht kut is, ben je ook moeilijk irritant.

Een constante ‘kom op, doe eens positief’ komt over als een gebrek aan perspectief en empathie: een ware afknapper.

‘Ambitieus’ maar dan zonder échte ambities

Er zijn een aantal dingen die je gewoon écht wilt behalen. Kosten wat het kost. Zo wil je bijvoorbeeld ‘graag werken met mensen’ en ‘het gewoon heel leuk hebben’. Als iedereen achterin ook even oplet: dit zijn géén ambities.

Soms is het lastig om te weten wat je graag wilt in het leven. Niet iedereen heeft dat uitgevogeld. Maar doen alsof je ambitieus bent en uiteindelijk trieste doelen stellen, daar maak je ontzettend weinig indruk mee. Ook doelen stellen die je niet kunt of gaat behalen, zijn erge afknappers.

afknappers vrouwen artikel
Foto: Josh Willink

Je bent wel héél zorgzaam…

Weet je nog dat je de servieswinkel in liep en een vriendin kocht? Dat is namelijk het enige wat kan verklaren dat je doet alsof ze breekbaar is. Een vrouw kan gek genoeg best tegen een stootje.

Natuurlijk moet je beschermend zijn, maar overbezorgd gedrag behoort na een tijd tot een van de grote afknappers. Het is erg verstikkend als iemand je constant vraagt hoe het gaat. Laten we er vanaf nu vanuit gaan dat ze haar bezoek aan de supermarkt elke keer wel overleefd heeft. Breathe.

Mansplaining: een van de grootste afknappers van vrouwen

Hier is zelfs een woord voor, omdat vrouwen zich er zo aan ergeren: mansplaining. Het is goed om te laten zien dat je verstand van zaken hebt. Een slimme man maakt ook zeker wel indruk. Je wilt dan ook graag je kennis showen. Het hoeft overigens niet altijd, elke dag, bij elk onderwerp.

Wat het tot een van de grootste afknappers maakt, is vooral het denigrerende aspect. Als je denkt dat je iemand te veel moet uitleggen, dan ben je misschien ook niet bij de juiste persoon. Ook goed voor jezelf om even te evalueren.

Je vindt jezelf ook wel heel gul

Je bent zo gul. Het liefst koop je op de tweede date een villa voor haar waar ze een meer dan comfortabel leven in kan leiden. Alleen is er weinig meer oncomfortabel dan iemand die je constant (dure) cadeautjes geeft.

Naast het feit dat ze het waarschijnlijk gewoon niet terug kan doen, balanceer je ook nog op het randje van loverboy. En waar ben je voor aan het compenseren? Het roept vragen en verwachtingen op die je op den duur niet ten goede komen.

Nog erger: je bent ‘vrijgevig’ en vertelt graag over alles wat je voor anderen doet. Je bent geen Messias omdat je een cadeau voor je moeder op Moederdag hebt gekocht. Het zou duidelijk moeten zijn waarom dit een van de grootste afknappers is.

Afknappers omdat vrouwen niks vergeten

Weet je nog dat je heel handig bent? En heel avontuurlijk? Of ja, dat zei je tijdens de eerste dates. Je geloofde het zelf bijna, maar zij is er inmiddels heilig van overtuigd. En vrouwen vergeten heel weinig tot niets.

Bovendien heeft ze al bij al haar vriendinnen lopen opscheppen over haar nieuwe perfecte hunk. Dus ga maar even op die timmercursus en boek je volgende backpacking trip. Want belofte maakt schuld, vriend.

Er zijn geen ergere afknappers dan positieve eigenschappen die je later weer ‘vergeet’ te hebben…

onbewuste afknappers vrouwen
Foto: vjapratama
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…