Waarom komt er niets terecht van een tweede date?

CREDITS: Warren Wong | Unsplash

Je eerste date heb je gekilled als een pro. Outfitje was on point, de kapper heeft zijn werk goed gedaan, heerlijk luchtje opgespoten en jouw babbel kon haast niet vlotter. Er werd wederzijdse interesse getoond, er werd veel gelachen en tussendoor was er genoeg tijd om te flirten. Zo gentleman als je bent heb jij de rekening op je genomen. Je werd bedankt met een zoen voor de leuke avond. Nog even snel nummertjes uitgewisseld en je hebt je beste vriend al geappt dat er so-wie-so een tweede date inzit. Uhm, sure?

Waarom komt er niets terecht van een tweede date?

Je snapt er niets van. De date ging zo perfect. Op het moment dat je haar appte wanneer jullie weer iets gingen doen, vertelde zij dat ze de avond erg leuk vond. Toch zat er geen tweede date in vanuit haar. Pijnlijk. Sta je dan met je bek vol tanden. Even een corrigerende appje naar je maat sturen dat ze achteraf toch niet zo leuk was. Het blijft door je hoofd spoken: waarom is zij in godsnaam afgehaakt?

Ze vind je leuk, maar niet leuk genoeg

Dit is toch wel de meest voorkomende verklaring. Ze vond jou als persoon erg interessant en heeft een gezellige avond gehad. Ligt het aan je aantrekkelijkheid? Ook niet. Er was simpelweg geen vonk. Soms is dat er en een andere keer is het hartstikke ver te zoeken. Ja. Het is een verklaring waar je weinig mee kunt en toch moet je het ermee doen. Geen verdere vragen aan haar stellen. Accepteer het.

tweede date
Foto: Freestocks.org

Ze is nog niet over haar ex heen

Het is een gevalletje waarbij een tweede date vaak erg lastig gaat worden. Ze wil echt over haar ex heenkomen, maar zit er toch nog mee in de knoop. Het is te kort geleden en iedereen wordt vergeleken met haar ex. Ze wil iemand ontmoeten die geweldig is. Iemand waarmee ze verder kan in het leven. Iemand waarmee ze oud wordt. Gap. Hoe geweldig jij ook bent, je gaat niet boven die veel te hoog gelegde lat van haar uitkomen.

Jullie prioriteiten lig uit elkaar

Eerlijk is eerlijk. Jouw leven is geweldig. Ieder weekend sta jij op een festival te shinen en verlies je van de fles. Zij houdt ook wel van een feestje, maar wil ook eens samen een filmpje op de bank kijken. Daarnaast traint zij voor een marathon. Bijvoorbeeld. Hier heb je met haar ontzettend lang over gepraat bij je eerste date. Super interessant, maar jij traint ondertussen voor een frikandellen contest. Jullie prioriteiten liggen veel te ver uit elkaar. Een kijkje in elkaars leven heeft voor heel wat gelach gezorgd, maar een langdurige relatie zit er niet in.

Zei er iemand seks?

Dan is er nog het gevalletje one night stand. Deze dame wil helemaal geen relatie. Ze is hier maar met één doel: samen met jou tussen de lakens. Althans, als de date leuk genoeg is. Jij hebt altijd te horen gekregen dat vrouwen niet na de eerste date al het bed in willen duiken. Sure. Je hebt haar na de date dan ook maar gezoend en nummers uitgewisseld. De tweede date zou zij de jouwe zijn. Die tweede avond zal er alleen nooit meer van komen. Zij is ondertussen al met iemand anders het bed ingedoken. Autsj. 

tweede date
Foto: Annie Spratt