10 Eigenschappen van vrouwen die wij mannen maar irritant vinden

Hier parkeren! Nee, toch maar híer parkeren!! Voor degene met een vriendin op de sofa: vriendinnen kunnen vaak ontzettend wispelturig, veeleisend, vervelend, irritant en andersdenkend zijn dan mannen. Maar ja, je kan niet zonder ze hé?

Mannen zijn gewoon wat relaxter, laten de boel de boel en maken zich simpelweg gewoon niet zo druk. Relax! Maar waar irriteren wij ons dan precies aan? Hien zet het voor je op een rijtje.

#1 Over relatieproblemen praten met anderen

Voor het geval dat je zou denken dat je de enige bent: niet doen. Iedereen heeft wel eens problemen in zijn of haar relatie. Ie-der-een. Punt. Alleen mannen houden dat lekker voor zichzelf. Als een man dit soort problemen ervaart sluit hij zich af, is nors en een aantal dagen beperkt aanspreekbaar. Sores houden we in het algemeen voor ons zelf. Oh, en we proberen het ook nog eens vaak zelf op te lossen. Wij denken vaak geen advies van anderen nodig te hebben.

Vrouwen kunnen nog wel eens de neiging hebben om problemen en public te bespreken, een cryptische tweet te plaatsen op Twitter of – nog erger – hun relatie status op Facebook te updaten naar it’s complicated . Om vervolgens met hun BFF’s te praten over wat voor shitty vriend ze wel niet hebben.

#2 Blijven praten tijdens het gamen

Ik ben een FIFA koning op de Playstation. Tenminste, dat vind ik zelf. Als ik online speel word ik vaak ingemaakt door een of andere puistenkop van 13 jaar aan de andere kant van de wereld, maar dat maakt niet uit! Het moment dat ik aan het gamen ben, kan ik even het verstand op nul zetten en heerlijk de knoppen indrukken. Voelt als vrijheid. Biertje erbij, schelden als een idioot en de adrenaline pompt door je lijf. Het laatste wat we dan willen is gestoord worden. Vooral niet over relationele problemen die eventueel-heel-misschien-allicht-jeweetmaarnooit aanwezig zouden kunnen zijn bij de overburen. Laat ons met rust!

#3 Knuffelen. Alleen maar knuffelen!?

Tuurlijk, iedereen is op zoek naar genegenheid. Vooral vrouwen. Die houden van knuffelen, en dat weten we wel. Maar op het moment dat het knuffelen op serieuze voorspel begint te lijken en de vrouw dan toch besluit om het te houden bij gezellie knuffelen, dan zijn we er het over algemeen redelijk snel klaar mee.

#4 Geen ruimte geven

Mannen hebben het nodig om af en toe even alleen te zijn, of je nou wel of niet druk bent. Gewoon, alleen, niks doen. Of het nou domweg op internet surfen is, aan je auto sleutelen of even een aantal uur voor je uit staren. Kunnen vrouwen zich niet voorstellen. Zijn veelal snel verveeld alleen. Wij hebben het nodig, en houden er van!

#5 Stilte

Mannen kunnen stiltes beter appreciëren dan vrouwen. Vinden stiltes over het algemeen niet ongemakkelijk. Hoe fijn is het om even naar de lucht te staren, plaatjes te kijken in een stripboek of tijdschrift, of gewoon iets doms aan het doen zijn. Als vrouwen ons tegenkomen en zomaar praten om de stilte op te vullen, zullen ze dat heel snel aan ons merken. We hadden namelijk even een momentje voor ons zelf.

#6 Wanneer ze met andere flirt en niet met jou

Als je een beetje zelfverzekerd bent vind je het niet zo heel erg als je dame flirt met anderen. Moet natuurlijk niet te vaak voorkomen, maar je snapt wat ik bedoel. Vrouwen hebben gewoon bepaalde charmes die ze zo nu en dan effectief inzetten. Vaak krijgen we het gevoel dat andere mannen jaloers op ons zijn, wat jou dan weer een boost aan je ego geeft. Maar het moet natuurlijk niet de spuigaten uitlopen he! Als je vrouw andere mannen beter behandelt dan jou, krab dan even achter je oren.

#7 Zie ik er dik uit in deze kleding?

Nooit een negatief antwoord op geven. Punt. Next!

#8 Onze passie niet begrijpen

Of het nou vissen is, een stuk autorijden, of naar een voetbalwedstrijd kijken waarvan de uitslag toch allang vast staat. Mannen haten als hun vriendin hun passie niet begrijpt, niet goed aanvoelt of zelfs kinderachtig vindt. Als een vrouw niet begrijpt waar haar vriend veel energie van krijgt maar wat hem ook veel energie kost, dan heb je een relatie met veel ergernissen.

#9 Te plakkerig

Ja hallo, we zijn geen Pritt stift. Sommige vriendinnen willen dat mannen alles samen met ze doen. Tot het samen kopen van tampons, of o-zo leuke dingen doen met hun beste vriendin. Irritant! Jij bent nog steeds een eigen persoon met eigen behoeftes, eigen vrienden en eigen hobbies. Herken je dit? Overweeg dan een goed gesprek met je dame.

#10 Ons proberen te veranderen

Het gevoel geven dat we een soort van project zijn helpt natuurlijk ook niet echt mee. Een salade eten, niet zo veel van dit eten, maar meer van dát eten. Een keer naar de opera gaan en hey, veel meer intellectuele documentaires kijken! We houden best wel van verandering hoor, maar waar we niet van houden is om weggeduwd te worden van dingen die we al leuk vonden.