Zo versier je een vrouw als je introvert bent

CREDITS: Screenshot the Big Bang Theory | CBS

We hebben het allemaal wel eens gehad; een awkward gesprek met een chick in de kroeg. Bij de eerste letter die je wilt uitspreken val je al over jouw tong. Het zijn gesprekken die voor de een beter verlopen dan de ander. Als je introvert bent heeft het veel voordelen, maar als het aankomt op vrouwen versieren is het verre van ideaal. Een gesprek kan snel awkward worden en voor je het weet heeft ze alweer een stap gezet richting haar vriendinnen.

Als je de volgende zinnen wel eens tegen jezelf uitspreekt dan moet je daar direct mee kappen:

Ik ben sociaal té onhandig om een ​​vriendin te krijgen.

Ik weet niet hoe ik met vrouwen moet praten.

Er is iets in mij dat vrouwen gewoon afschrikt.

Ook als je sociaal awkward bent kun je een vriendin krijgen

Ook als je sociaal wat minder sterk bent kun je nog steeds een dame versieren. Het kost je misschien wat meer moeite dan jouw beste maat met een hele vlotte babbel, maar daar prikken de dames wel doorheen. Als jij uiteindelijk uit je schulp kruipt is het je allemaal waard. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar tips voor je.

awkward, Zo versier je een vrouw als je introvert bent
Foto: Hello Revival

Sociaal zijn is een skill, dus je kan het leren

Sociaal zijn is niet voor iedereen weggelegd. Communiceren is een kunst an sich. Het is een belangrijke skill om onder de knie te krijgen, zowel zakelijk als in de kroeg. Ook voor het aanspreken van vrouwen geldt; je moet eerst vijf blauwtjes lopen voordat het licht op groen gaat.

Wanneer je met een dame wil gaan praten moet je er geen big deal van maken in je hoofd. Dit zorgt er alleen maar voor dat je nog meer druk op jezelf legt. Zie het als een casual gesprek met een meid waar je in eerste instantie weinig verwachtingen bij hebt.

Als je iemand aanspreekt in een ongedwongen omgeving dan dient het gesprek ook ongedwongen te zijn. Dames willen nu eenmaal lol hebben. Er is niet voor niets zelfs een liedje over geschreven. Communiceren als een baas doe je door een gesprek met een open visie in te gaan. Zodat niet alleen een ander, maar ook jij later nog kan terugkijken met een positief gevoel.

Bodylanguage is net zo belangrijk als je praatjes

Als je het niet écht van je praatjes moet hebben dan kan je een andere troef inzetten: bodylanguage. Neem een zelfverzekerde houding aan en breng bijvoorbeeld in de kroeg vooral veel tijd door met je vrienden. Als je jezelf alleen maar op haar focust dan gaat ze dat merken.

Kijk haar dus niet te lang in de ogen aan, dan veroorzaak je een beetje gekkie vibes. Knipper niet te veel met je ogen, bijt vooral niet op je nagels en kijk al helemaal niet de hele tijd naar de vloer. Je weet hoe je een gesprek moet voeren met iemand, wanneer je dit met een vrouw doet is het niet veel anders. Laat die rare fratsen dus achterwege.

Maak van je awkwardness een charme

Voordat je liefde kan geven moet je eerst van jezelf leren houden. Wanneer je je awkwardness niet als een weakness gaat zien, maar als iets wat gewoon bij jou hoort kan het uiteindelijk in je voordeel gaan werken. Zelfverzekerd zijn over jezelf, dus ook over je gebreken, is namelijk enorm aantrekkelijk voor een vrouw. Het laat zien dat je zelfkennis hebt en volwassen bent.

Daarbij is een situatie of een gesprek pas awkward als je het zelf awkward maakt. Het gaat er dus niet om dat je iets verkeerd doet of als je iets verkeerds zegt, het gaat erom hoe je hier daarna mee omgaat. Ben je volwassen en zelfverzekerd dan zal elke vrouw je een kans geven.

Succes mannen!

awkward, Zo versier je een vrouw als je introvert bent
Foto: Crook & Marker