Zo zorg je ervoor dat haar vriendinnen jou ook leuk vinden

CREDITS: Yanapi Senaud

Het blijft een moment van de waarheid. Het ontmoeten van de vriendinnen van jouw vriendin. Je weet van tevoren dat je door een strenge jury moet die jou maar al te graag met strikvragen aan de tand willen voelen. Hoe ga je dit overleven? Hier zijn maar liefst 10 tips om te zorgen dat jij niet ‘dat-ene-saaie-vriendje’ wordt.

Zo zorg je dat haar vriendinnen jou ook leuk vinden

Gelukkig kan ook jij een goede indruk achterlaten bij de vriendinnen van je vriendin. Hoe je dat het beste doet, gaan wij je vandaag vertellen. Zo zorg je dat haar vriendinnen jou ook leuk vinden.

vriendinnen
Foto: Lisa Fotios

Introduce yourself

Het begint natuurlijk allemaal bij het voorstel-rondje. Dit is een belangrijk moment. Kom hier zelfverzekerd over en zorg dat je je ook echt aan iedereen voorstelt. Het laatste dat je wil is bekend staan in de vriendinnengroep als die grijze muis die mee was met –insert naam vriendin-. Je begint dan al meteen met een 0-1 achterstand.

Maak een praatje

Uiteraard wil je tijdens de gelegenheid wanneer je de vriendinnen van je vriendin ontmoet niet als een muurbloempje in een hoek van de kamer geplakt staan. Neem daarom het heft in eigen handen en maak praatjes met haar vriendinnen. Hiermee scoor je gegarandeert meer punten dan wanneer je heel de avond zwijgend achter je vriendin aanloopt.

vriendinnen
Foto: Priscilla Du Preez

Haar vriendinnen zijn altijd welkom

Dit is vooral een belangrijke wanneer jullie samenwonen. Zorg dat haar vriendinnen weten dat ze altijd welkom zijn bij jullie thuis. Zo kom je gelijk gastvrij en open over en zullen haar vriendinnen zich niet bezwaard voelen om langs te komen. Dit is trouwens niet iets dat je meteen in het eerste gesprek met ze hoeft te zeggen. Laat ze zich gewoon welkom voelen en dan komt de rest vanzelf.

Flexibel

Ook is het goed om te allen tijde flexibel te blijven. Ja, misschien hebben jij en je vriendin afgesproken om samen iets leuks te doen, maar als het ‘noodlot’ toeslaat kun je maar beter snel om schakelen. Stel, een van haar vriendinnen zit in de put, is gedumpt of heeft gewoon een kutdag, stimuleer dan je vriendin dan om naar haar toe te gaan. Hier scoor je daarnaast ook nog punten mee.

Bonding time

Net als dat jouw vrienden belangrijk voor je zijn, zijn de vriendinnen van je girlfriend voor haar dat ook. Stel dus eens voor om iets te doen waarbij je naast je eigen vrienden, ook haar vriendinnen uitnodigt. Bonding time!

eerste indruk
Foto: Helena Lopes

Ruzie

Belangrijke regel: maak nooit, maar dan ook nooit, ruzie met je vriendin als haar vriendinnen daarbij zijn. Ook al heb je misschien gelijk. Naast dat het voor haar friends awkward is om bij jullie ruzie te zijn, win je ook geen punten bij ze door te gaan ruziën. Geen goede indruk.

Socialize

Het is nooit verkeerd om een praatje te maken hier en daar. Stel dat je door je vriendin mee wordt gesleept naar een feestje, verjaardag of avondje chillen. Socialize dan niet alleen met d’r vriendinnen, maar ook met bijvoorbeeld hun aanhang of andere mensen op de gelegenheid. Daarnaast kan je vriendin dan ook even met haar eigen mensen kletsen met het idee dat haar vriend zich ook prima zelf vermaakt. Bonuspoints for you!

vriendinnen
Foto: ELEVATE

One of the girls

Het is goed om tijd met de vriendinnen van je vriendin door te brengen, maar er zijn ook grenzen. Je hoeft niet áltijd one of the girls te zijn. Een keertje thuisblijven is daarom niet verkeerd. Je wil natuurlijk ook niet gezien worden als het vriendje die altijd overal mee naartoe moet. Je vriendin kan ook best eens alleen een avondje chillen met d’r friends.

Klef

Nog iets dat eigenlijk een ongeschreven regel is. Niemand zit te wachten op kleffie en beffie die heel de avond lang niet van elkaar af kunnen blijven. Daarnaast zullen haar vriendinnen zich dan als een vijfde wiel aan de wagen voelen en daar wordt niemand blij van. Laat jullie kleffe gedrag dus beter thuis voor in de slaapkamer.

Blijf jezelf

Het belangrijkste is natuurlijk om altijd jezelf te blijven. Is de klik er niet dan is dat ook oké en kun je er beter het beste van proberen te maken. We kunnen nou eenmaal niet iedereen even leuk vinden. Jij was in ieder geval te allen tijde jezelf!

vriendinnen
Foto: cottonbro