Zo ga je als een gentleman vredig uit elkaar met je vriendin

CREDITS: Eric Ward

Boem. Op slag verliefd. Niets meer aan doen. Zij is het helemaal. De eerste maanden zijn geweldig en je bevindt je in de honey moon fase. Alles is geweldig, je hebt nooit ruzie, alleen maar seks en als je met haar bent dan staat de tijd stil.

Helaas kan je niet altijd op roze wolken blijven en werkt het soms niet meer. Je groeit uit elkaar. Natuurlijk zal het beëindigen van een relatie nooit zonder slag of stoot gaan. Maar hoe ga je uit elkaar op een stijlvolle manier? Hier zijn een paar tips op een rijtje gezet om de pijn te minimaliseren.

Zo kan je vredig uit elkaar gaan met je vriendin

Face to face

Moeten we dit écht benadrukken? Blijkbaar wel… Je hebt met elkaar een band opgebouwd en om het dan uit te maken via de app, sms, telefoon of e-mail is respectloos. Als je geeft om de gevoelens van je partner, raap je jezelf bij elkaar en vertel je het persoonlijk.

Neem verantwoordelijkheid

Het belangrijkste is om transparant te zijn en ook je eigen fouten toe te geven. Een relatie komt van twee kanten. Laat weten wat jouw aandeel was van de relatiebreuk. Dit zal je partner helpen bij de verwerking van het proces.

Uit elkaar gaan
Foto: Anthony Tran

Kom in vrede

Het is erg makkelijk om één iemand de schuld te geven tijdens het beëindigen van een relatie. Dit is niet de juiste manier, dus kom in vrede. Het creëren van een ruzie maakt het niet makkelijker om uit elkaar te gaan. Zo lopen de emoties alleen maar hoger op.

Doe het met eer

Maak het niet uit tijdens een ruzie als de emoties hoog liggen. Doe dit ook zeker niet in een omgeving met andere mensen erbij. Hou het persoonlijk. Geef haar vervolgens ook zelf de ruimte om het tegen andere mensen te vertellen. Je moet het niet van de daken schreeuwen. Met de mensen die dat doen willen wij niks te maken hebben.

Vertel de echte reden

Het kan moeilijk zijn om eerlijk te vertellen wat de reden is van de breuk. Ondanks dat is het de juiste manier om het eerlijk toe te lichten. Doe er natuurlijk wel alles aan om te voorkomen dat je haar de grond in stampt.

Ben je verliefd op iemand anders of ben je vreemdgegaan? Zeg het tegen haar. Doe je dit niet, dan zal je haar jaren het gevoel geven dat er iets mis was met haar. Of dat ze gewoon niet snapt waarom uit is gegaan.

Uit elkaar gaan-2
Foto: Alex Iby

Blijf bij je beslissing

Wanneer je partner erg verdrietig is, moet je niet bij haar blijven uit medelijden. Dit is sowieso niet de juiste reden om bij iemand te blijven. Daarom moet je voorafgaand een duidelijke keuze maken. Dit is namelijk niet de keuze tussen een patatje met of patatje oorlog. Dit gaat wel over je partner.

Vragenronde

Soms valt er een lange stilte en wordt er geen duidelijkheid gegeven. Geef haar dan de ruimte om vragen te stellen. Zo zorg je ervoor dat er geen onbeantwoorde vragen bij haar liggen.

Positieve dingen

Ga tijdens hét gesprek van de eeuw niet alleen over de negatieve dingen praten. Kaart ook de positieve en mooie momenten aan die jullie samen hebben gehad. Geef aan dat dit altijd als een mooie herinnering bij je blijft. Laat haar wel weten wat je fijn vond aan de relatie, maar dat het voor jou geen toekomst meer heeft.

Niet té lang

Het is logisch dat er het één en ander uitgepraat moet worden. Maar om er nou uren over te praten is geen goed idee. Het kan ervoor zorgen dat het alleen maar pijnlijker wordt. Vertel alles wat je wil vertellen, geef haar de ruimte haar vragen te stellen en neem afscheid.

Uit elkaar gaan 3
Foto: Nathan McBride
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…