Vinden vrouwen langere mannen aantrekkelijker?

Man, man, man wat heb je nou aan zo’n lange man? Vinden vrouwen, langere mannen nou daadwerkelijk aantrekkelijker? En wat kun je nou als ‘kleinere’ man aan dit probleem doen?

Wat is er nou sexy aan een lange man?

Vrouwen zeggen al gauw dat ze een man van zekere lengte sexy vinden. But why? Het is wel obvious dat de langere man nou eenmaal boven de rest uitsteek, dit hoeft alleen niet te zeggen dat de kleinere man te kort doet.

In het onderzoek van Askmen, zijn een aantal mannen en vrouwen geïnterviewd over het lengteverschil van de man. In dit onderzoek, geeft dating coach Connel Barret aan dat het lengteverschil, als erg ‘evolutionair’ kan worden gezien.

Voor sommige vrouwen, komt lengte overeen met power en in de dating wereld (waar we anno nu allemaal wel mee te maken hebben) komt power ook overeen met aantrekkelijkheid. Het blijkt dus dat vrouwen het sexy vinden als een man langer is dan haarzelf, doordat vrouwen lengte associëren met overall strength.

In andere woorden, een langere man wordt vaak gezien als een sterke man. Op die manier sterk genoeg om ’threats’ af te weren.

Langere man aantrekkelijker

Wat vinden mannen zelf van het lengteverschil?

De langere mannen denken er nou eenmaal wat makkelijker over, volgens de geïnterviewde mannen is het een ‘you-have-it-or not-problem’. So, deal with it! Zij zijn er dan ook niet zo zeer mee bezig. De kleinere man heeft vervolgens weer het gevoel dat zijn gehele dating life er vanaf hangt.

Barret geeft aan dat hij talloze ‘kortere’ mannen heeft gesproken en geholpen, die allemaal zeer succesvol zijn bij lange vrouwen. Het probleem zit namelijk in het feit dat de korter man nergens voor hoeft te vrezen, maar vreest zichzelf. Dit kan een gevaar zijn voor jezelf wanneer jouw lengte je onzeker maakt.

Wanneer een kortere man volzit van twijfel en angst over zijn aantrekkelijkheid, maakt dit de desbetreffend persoon gelijk minder confident. Het keerpunt zit hem dus in de onzekerheid, niet in het feit dat je 1 meter 65 bent.

Hoe kijken vrouwen op het lengteverschil van mannen?

Het is ten alle tijden niet aantrekkelijk wanneer je telkens maar over zijn lengte inzit. Vrouwen zoeken naar de zelfverzekerdheid van een man. Blijf dus niet tijdens je date praten over het feit dat je telkens een vakkenvuller van 15 moet vragen om bij de bovenste plank te kunnen. Just don’t!

Een van de geïnterviewde dames zegt dat ze alleen langere mannen date, omdat iedere keer dat zij met korte guy aan het daten was, leek het dat de man er zelf meer moeite had met zijn lengte dan zij.

Doordat een langere mannen niet telkens over zijn eigen lengte inzit, geeft het de vrouw een fijner gevoel om met een (zelfverzekerde) lange man te zijn.

Je voordeel halen uit klein zijn

Oké, laten we eerlijk zijn, het kan zeer positief opgevat worden als je proactief bezig bent met de ’tekort doening’ van je lengte, maar je kunt ook gaan overdrijven, vaak geldt in dit geval namelijk ook: Less is more.

Wat je dus vooral niet moet doen is overdreven acties nemen – jezelf kleden zodat je langer lijkt, het dragen van lifts, of zelfs het overwegen tot een ingreep om langer te worden – hiermee heb je het risico op over-correcting van een probleem dat niet zo groot is als het lijkt.

Mocht een vrouw nu echt lastig gaan doen over je lengte dan kunt je altijd nog de equivalente discussie opgooien, over de vrouwen en hun gewicht. Sommige mannen vinden namelijk dat wanneer een vrouw een gesprek op een online dating platform begint over hoe lang jij als man bent, het net zo eerlijk is om te vragen naar het gewicht van de vrouw. fair game right?

Volgens Barret kun je het beste je ’te kort’ compenseren met jouw unieke karakter eigenschappen. Lengte is een leuke bonus, but it is so overrated. Het is waar dat veel lange vrouwen zeggen dat ze geen kortere mannen daten, maar als een man van 160, super leuk, zelfverzekerd en haar aan het lachen kan maken, ze al gauw je lengte niet meer boeit.

Mocht je nu nóg niet overtuigd zijn? Bekijk hieronder dan even deze twee succesvolle ‘kleine’ mannen, met een langere dames.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…