Een goede eerste indruk: zo scoor je wel een tweede date

CREDITS: Alex Azabache

Een date regelen is anno 2020 kinderspel. Lukt het niet in real life, dan heb je online keuze uit talloze datingapps. Het is zo makkelijk geworden dat onze generatie in een zogenaamde ook hook-up culture is gerold. We daten er maar op los, maar verder komt er niet veel speciaals uit.

Een tweede date scoren doe je zo

We zijn wat dat betreft een beetje lui geworden met z’n allen. We hebben een date, die is leuk, wellicht scoor je een hete vrijpartij en dan is het uit met pret. Zonde, want de jacht is eigenlijk nog niet voorbij. Het blijkt toch moeilijk te zijn om een tweede date te scoren. Hoe krijg je dat wél voor elkaar?

Zorg dat je online goed voor de dag komt

Een eerste date scoren is niet makkelijk. Dus als je dat gefixt hebt ben je al goed op weg. Het kan namelijk lang duren voordat je een werkelijke date hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het krijgen van een date, waarbij je iemand in levenden lijve ontmoet, ongeveer een volle week duurt, zo’n 40 uur zoeken, chatten of swipen.

Als je wilt dat iemand geïnteresseerd in je blijft, moet je zelf ook wel iets interessants te bieden hebben. Het is belangrijk dat je zowel voor als na de eerste date jezelf online goed presenteert. Laat dus de interessante dingen van je leven zien op online datingsites.

En dan hebben we het niet over: ‘Ik vind festivals echt leuk’. Nee, je moet dieper graven dan dat. Wat vind je dan precies leuk, gebruik toffe foto’s erbij en toen ook vooral interesse in de ander. Wanneer een gesprek online smooth verloopt, zal er vanuit beide kanten ook meer de behoefte zijn om elkaar nog een keer in real life te zien.

Date
Foto: Hendo Wang

Een eerste date is net zoals een eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar een keer. Wanneer je dit goed hebt gedaan online is het belangrijk dat je dit op de eerste date ook doet. Anders val je meteen door de mand. Beetje cliché: maar ben dus gewoon jezelf op een eerste date en ben creatief met de vragen die je stelt.

Een gesprek over koetjes, kalfjes en het weer zit niemand op te wachten. Stel vragen die leuk zijn en waar je ook de ander beter van leert kennen.

Side note: ga niet meteen te diep op een eerste date, maar probeer het luchtig te houden. Dit zorgt ervoor dat de sfeer leuk en ontspannen blijft.

Het gaat om de connectie

Als puntje bij paaltje komt gaat het om de connectie tussen jullie twee. Vlamt die vonk tussen jullie of het is maar een miserabel vlammetje? Wanneer je merkt dat het vuurwerk is komt die tweede date vanzelf wel. Maar ben hier niet te lui in, je moet er alsnog wel voor werken. Hiervoor moet je open en kwetsbaar genoeg zijn om te laten zien dat je serieus bent en de moeite waard om te leren kennen.

Ja, voor niets gaat de zon op. Daten is een raar spel en je moet maar net geluk hebben. Je kan immers niks forceren wat er niet is.

Pro tip: vraag of peil tijdens de eerste date al naar een tweede. Als de chemistry er is, waarom zou je dan wachten? Eerlijkheid duurt het langst, be a man en vraag om een tweede date!

date
Foto: kevin laminto