Zo is snurken geen issue meer in je relatie

CREDITS: Unsplash | Toa Heftiba

Je hebt een druk leven en probeert zo goed mogelijk alle ballen hoog te houden. Slaap is daarom enorm belangrijk en dat weet je maar al te goed. Het is niet alleen gezond om je 8 uur slaap per nacht te pakken, maar het is ook gewoon fijn. Des te meer vervelend als je nacht wordt verstoord door een zaag die naast je ligt.

Snurken hoeft geen issue te zijn in je relatie

Een snurker naast je in bed is bloedirritant en heeft impact op je relatie. Waar wij mannen vaak de schuld krijgen kan onze wederhelft er ook wat van. Of hebben we nu onze mannenbril opgezet?

Voor de snurker kan het op lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaken en de ander kan tot zijn kookpunt stijgen in bed. De hoogste tijd dus om deze tips goed door te lezen om je relatie in stand te houden.

Snurken, Zo is snurken geen issue meer in je relatie
Foto: Becca Tapert

De tongtrekker

Je kan voor het slapen gaan een paar oefeningen doe om je snurken te verminderen. Een daarvan is de tongtrekker. Bij deze oefening is het de bedoeling dat je je tong recht naar voren uitsteekt. Je brengt vervolgens het puntje van je tong richting je neus en daarna ga je met je tong richting je kin. Vervolgens ga je met je tong naar de linker- en rechterwang. Deze oefening moet je op hoog tempo tien keer doen.

Slapen doe je op je zij

Wanneer je slaapt verslappen je huig en je tong. Wanneer je op je rug ligt blokkeert dit je luchtweg waardoor je gaat snurken. Als je op je zij ligt heb je hier geen last van. Daarbij kun je ook meteen spoonen met je bedpartner. Een en al gezelligheid dus.

Is op de zij liggen niks voor jou? Dat kan, maar gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je automatisch op je zij in slaap valt. De tennisbal-truc is er hier een van. Naai een tennisbal aan de achterkant van je slaapshirt. Op deze manier is het heel erg oncomfortabel om op je rug te liggen en slaap je automatisch op je zij.

Draag je nooit een shirt tijdens het slapen? Je kan ook een band om je middel binden met een tennisbal eraan genaaid. Na een aantal weken is slapen op je zij zo vertrouwd geworden dat je de tennisbal niet meer nodig hebt.

Snurken, Zo is snurken geen issue meer in je relatie
Foto: Adi Goldstein

0.0 voor jou

Een avondje flink zuipen en vervolgens half in coma in je bed liggen zorgt ervoor dat je alleen nog maar meer gaat snurken. Want ook alcohol verslapt je spieren en onderdrukt je zenuwstelsel. Wil je dus af van het snurken of wil je ervoor zorgen dat je partner niet meer snurkt, vermijd dan alcohol. We weten het niet zeker maar we hebben wel eens gehoord dat je alleen met cola ook een leuke avond kan hebben. Je kan het een keertje proberen.

Zing je snurken weg

De leukste manier om van het snurken af te komen is door te zingen. Dit kun je zelfs samen met je partner doen. Als je zangles volgt train je namelijk de spieren in je keel. Als deze spieren sterker zijn verminder je het snurken. De snurker kan dus op zangles en de ander kan meezingen met Singstar. Wellicht heb je de oordopjes dan niet meer voor snurken nodig, maar voor iets anders.

snurken
Foto: Kinga Cichewicz

Neem het heft in eigen handen

Ben jij de persoon die naar het gezaag van je partner moet luisteren in de avonduren? Ook jij kan er zelf voor zorgen dat je aan je slaap komt. Zo kun je investeren in een paar goede oordoppen die ervoor zorgen dat jij niks meer om je heen hoort. Je kan ook een white noise machine in de slaapkamer zetten. De rustige geluiden van bijvoorbeeld een oceaan zullen overlappen met het irritante gesnurk.

Mocht je de oplossing liever wat dichter bij huis willen zoeken kun je ook altijd een half uur eerder dan de snurker naar bed gaan. Hierdoor heb je een grotere kans dat je er doorheen slaapt. Misschien minder gezellig, maar wel beter voor je schoonheidsslaapje.

Even alle gekkigheid op een stokje

Je kan alle trucjes uit de trukendoos proberen maar als je snurk probleem medisch is gaat dit niet werken. Check dus altijd even of je geen apneu hebt want anders moet je de oplossing voor jullie nachtrust samen met een dokter bespreken. Dan ben zowel jij als je partner verder van huis.

snurken
Foto: Jeremy Banks