De grootste misstappen die je kunt maken bij vrouwen

CREDITS: Screenshot Wolf of Wall Street | Paramount Pictures

Vrouwen zijn moeilijk te pleasen. Niet alleen in bed, maar ook in het dagelijkse leven. Wanneer je contact hebt met een leuke vrouw en dingen de goede richting op lijken te gaan is het een kwestie van voorzichtig handelen. Er zijn namelijk behoorlijk wat misstappen die je kunt maken op dit gebied. Het is veel van ons wel ooit overkomen: na een tijdje leuk contact word je ineens aan de kant geschoven voor de volgende gozert.

No worries, wij hebben de belangrijkste misstappen geanalyseerd en ze voor je op een rijtje gezet. De volgende keer dat jij een mooie vrouw aan de haak slaat, moet je de volgende dingen vooral niet doen.

9 misstappen die veel mannen maken bij vrouwen

1. Te snel gaan

Jullie hebben een klik en inmiddels een paar goede dates achter de rug. Langzamerhand lijkt er iets moois te ontstaan en jij wil haar het liefst zo vaak mogelijk om je heen hebben. Kijk hier uit. Veel mensen hebben de neiging om te snel te gaan. Elke ochtend een ‘goedemorgen schatje!’ en zo vaak mogelijk afspreken.

Het liefst alleen nog maar samen slapen, samenwonen en het lijstje met verse koosnaampjes gebruiken die al enige tijd klaarstaan in je telefoon. Niet doen. Take it slow. Hou je emoties onder controle en heb niet te snel hoge verwachtingen.

relatieadvies
Foto: Khamkéo Vilaysing

2. Haantjesgedrag

Ja, vrouwen houden van een gentleman. De deur open houden en haar wat te drinken aanbieden zijn dan ook dingen die in goede aard zullen vallen. Ga je echter te ver hierin, dan is het resultaat dat je overkomt als een haantje. Je wil haar niet het gevoel geven dat ze zelf niks kan. Ze is een vrouw, geen hulpeloze foetus. Ook wanneer je jezelf ’te’ mannelijk voordoet kan dit een afknapper zijn. Ben jezelf, geen uit de kluiten gewassen testosteronbom. Te veel van het goede is in dit geval not done. 

3. Bezitterigheid

Jaloezie in een relatie is normaal. Vooral in het begin is het logisch dat dingen nog spannend zijn. Jaloezie staat haaks op vertrouwen en vertrouwen kost tijd. Er is dan ook niets mis met het af en toe laten doorschemeren van een beetje jaloezie, vrouwen gaan daar best lekker op.

Er is echter een verschil met ‘doorschemeren’ en bezitterigheid. Wanneer jij haar telefoon in de gaten houdt, haar verbied om uit te gaan, discussies begint over haar Instagram-likes en probeert te achterhalen of ze wel écht met vriendinnen afgesproken heeft, zit er iets flink mis.

Een wijs persoon zei ooit dat een relatie als een hand vol zand is: hoe harder je erin knijpt, hoe meer er tussen je vingers door glipt. Gewoon rustig vasthouden dus, die handel. Soms is het beter om bepaalde gevoelens niet uit te spreken of te laten merken. Gun haar de ruimte en zorg dat je haar niet verstikt.

4. Hou jezelf onder controle

Het is een kwestie die veel mannen niet begrijpen. Logisch, want het is echt een vrouwending. Je ziet het waarschijnlijk ook in je omgeving. Vrouwen hebben de neiging om achter de mannen waardoor ze genegeerd worden aan te lopen. En om zelf de mannen te negeren die hen achterna lopen. Het is een soort vicieuze cirkel. Hoe het komt? Omdat ’te graag willen’ geen aantrekkelijke eigenschap is. Het maakt de zaken niet erg spannend.

App haar niet meteen elke ochtend als je opstaat, hou de boot een beetje af en neem een afwachtende houding aan. Reageer ook niet te snel op haar berichtjes, maar wacht juist even. Het klinkt kinderachtig, maar pas je ritme aan dat van haar aan. Doet zij er een uur over om te reageren? Volg haar voorbeeld. Resultaat gegarandeerd.

misstappen, De grootste misstappen die je kunt maken bij vrouwen

5. Te voorzichtig zijn

Waar je te snel kunt gaan, kun je ook te voorzichtig zijn. Als je te weinig initiatief toont loop je het risico gefriendzoned te worden. Vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man stappen durft te zetten en voor zijn mening uit komt. Risico’s nemen dus. Als je echter braaf haar voorbeeld volgt en rustig in alles met haar meegaat, is het een kwestie van tijd voor haar interesse op seksueel gebied gaat verdwijnen. Het is dus een kwestie om op tijd stappen te zetten. Mits je natuurlijk merkt dat zij daar ook iets voor voelt.

6. Overdreven veel waardering tonen

Iedereen krijgt graag een compliment, dat is bekend. Maar er is ook zo iets als too much. Probeer dus rustig aan te doen. Ga niet om de minuut zeggen hoe knap ze is of hoe leuk je haar vindt, dan kom je alleen maar wanhopig en te overdreven over. Laat merken dat je haar aantrekkelijk vindt, maar leg het er niet te dik bovenop.

Tijdens een eerste ontmoeting moet je ook nooit opmerkingen maken over haar billen of borstenHoe mooi ze ook zijn. Je wil haar niet het gevoel geven dat ze een vagina op benen is. Complimenteer haar tijdens een gesprek dus liever eens met haar innerlijk. Komt veel beter over.

7. Te veel met jezelf bezig zijn

We leven in een narcistische samenleving: de meesten van ons spelen de hoofdrol in hun eigen leven. We zijn dan ook een groot gedeelte van de dag met onszelf bezig, daar is niks mis mee. Toch slaan heel veel mensen daarin door: ze vergeten om nog om zich heen te kijken. Vrouwen vinden het fijn om gewaardeerd te worden en aandacht te krijgen. Als jij echter te veel met jezelf bezig bent waardoor je amper nog naar haar omkijkt, is het een kwestie van tijd voor ze die aandacht ergens anders gaat zoeken.

Ook in bed is het te veel bezig zijn met jezelf een probleem. Veel mannen hebben er wel eens last van dat ze het stukje ‘voorspel‘ afraffelen en zo snel mogelijk naar het echte werk willen gaan. En natuurlijk, niks mis met ’n vluggertje op zijn tijd. Maar als jullie net aan het daten zijn, kom je behoorlijk egocentrisch over wanneer je in bed al je aandacht op je eigen orgasme richt. Hou rekening met haar en doe een beetje moeite dus.

misstappen, De grootste misstappen die je kunt maken bij vrouwen
Foto: Fares Hamouche

8. Uiterlijke verzorging

Met stipt één van de grootste afknappers, is een onverzorgd uiterlijk. Gele tanden, verdwaalde baardharen, niet-passende, slonzige kleding en een vettig kapsel: vrouwen haten het. Zelfs vieze schoenen kunnen bij vrouwen een moodkill zijn. Vrouwen zien (en ruiken) veel meer dan je waarschijnlijk denkt: ze zijn scherp en oplettend op dat gebied. Zorg er dus voor dat je voldoende aandacht aan je uiterlijk besteed.

MAAR: er is ook zo iets als té verzorgd zijn. Vandaag de dag is het steeds acceptabeler voor mannen om meer tijd in hun uiterlijk te steden. Van het scheren van borstharen tot het scrubben van je gezicht. Je kunt hierin ook doorslaan. Wanneer je als man te veel met je uiterlijk bezig bent, kom je weer in de war met de kwestie ‘mannelijkheid’.

Vrouwen willen geen man die langer voor de spiegel staat dan zijzelf, te ijdel is niet meer charmant. Een beetje borsthaar of een three day stubble die nét wat rommeliger is kan juist charmant zijn. Mits je natuurlijk wel alles goed bijhoudt. Zoek naar een balans hierin.

9. Te lief zijn

Dat brengt ons bij de laatste punt. Een van de lastigste misstappen van allemaal. Veel mannen hebben het namelijk meegemaakt: ze zijn afgewezen omdat ze ’te lief’ zouden zijn. ‘Te lief’ is eigenlijk een woord voor ’te meegaand’. Te begripvol, te geïnteresseerd, te aardig, te veel aanpassingsvermogen. Oftewel: je hebt je mannelijkheid ingepakt, mee naar China genomen en net als het overschot aan baby’s op een bootje gezet en uitgezwaaid. Vrouwen willen een man, geen ‘lief braaf ventje’. Wordt dat dus ook niet.

Je kunt bij een eerste ontmoeting al uitstralen of je een watje bent of niet. Hoe? Als je jezelf tijdens jullie eerste gesprek in een kroeg in allerlei bochten wringt om haar te kunnen verstaan, straal je ‘doetje’ uit. Als je echter rechtop blijft staan en haar op haar tenen laat staan om tegen je te praten, straal je ‘man’ uit. Klein voorbeeld, groot verschil.

De ene vrouw is pittiger dan de ander, maar zorg dat jij altijd je status behoudt. Dat houdt in: blijf je mening geven, doe niet alles wat ze van je vraagt en sta je mannetje. Want wanneer jij jezelf compleet en totaal aan haar aanpast en jezelf laat vervormen tot een half mannelijk, ego-loos wezen dat beste vriendjes is met haar vader, is er een grote kans dat je jezelf verliest. Veel vrouwen geven aan te vallen op een mysterieuze ‘bad boy’.

In principe kan iedere man dit zijn. Hoe? Loop gewoon niet te veel achter haar aan en praat haar niet te veel naar de mond. Blijf bij jezelf en zie haar als een aanvulling op je leven. Niet als een compleet nieuw doel. Bijna iedere vrouw gaat lekker op een klein klootzakkengehalte, vooral op het begin van de relatie. Be a teaser, not a pleaser. 

flirten