Zo date je een onbereikbare Instagram influencer

CREDITS: Sebastián Ramírez Sánchez

Instagram staat vol met de mooiste plaatjes over reizen, fashion, auto’s én natuurlijk vrouwen. Wanneer je de app opent word je meteen overspoeld met de knapste influencers waar menig man wel een beschuitje mee zou willen eten. Benieuwd hoe ook jij het hart van een onbereikbare influencer kunt veroveren? Wij geven je tips!

Zo date je een onbereikbare Instagram influencer

Het begon allemaal toen je haar tegen kwam op je explore pagina. Meteen was het liefde op het eerste gezicht (vanaf jou dan) en je wist het zeker: dit is de vrouw je dromen. Je kijkt naar haar aantal volgers en moet even slikken. Helaas zie je dat jij niet de enige bent die op het idee kwam om haar te volgen. De concurrentie ligt op de loer.

De Instagram-girl van je dromen lijkt misschien ver weg, maar met deze tips kom je toch stapjes dichterbij. Dit is hoe je een onbereikbare Instagram influencer date.

influencer
Foto: averie woodard

Niet te hard proberen

Het beste dat je kunt doen is niet te hard proberen. Ga daarom niet als een geobsedeerde al haar foto’s in minuscule bikini’s liken, maar probeer jezelf te zijn. Like juist alleen de foto’s die jou aanspreken. Zelfs als het een post is van een glas melk, en jij ’s ochtends ook graag melk drinkt. Dan is het het waard om te liken. Probeer in de menigte op te vallen, maar blijf bij jezelf.

Mocht je al een followback geregeld hebben, is het slim om erover na te denken wat je post. Je droom-influencer ziet nu namelijk ook jouw foto’s op haar tijdlijn verschijnen. Maar ook hier geldt, probeer niet te hard. Je hoeft nu niet allerlei foto’s in dure restaurants of op een boot met vijf flessen AIX rosé te posten als dat niet is hoe je normaal bent en je leven leidt. Hierdoor misleidt je haar alleen maar en is het des te meer een afknapper wanneer blijkt dat je eigenlijk anders bent. “You win the game by not playing the game”. 

influencer
Foto: Garin Chadwick

Hou je ogen open

Houd in de gaten naar welke cafés of restaurants ze graag gaat geef deze ook eens een kans. Daarnaast kom je haar hier misschien wel tegen. Let alleen op dat je niet op een stalker lijkt. Niet bepaald aantrekkelijk.

Daarnaast is het goed om je ogen open te houden voor kansen om iets te reageren. Doe dit vooral op haar stories zodat het in haar DMs komt, in plaats van op haar foto’s in je tijdlijn. Probeer haar dan bijvoorbeeld te teasen of een grapje te maken. De kans is veel groter dat ze daarop reageert, dan wanneer je zegt dat ze mooi/knap/leuk is met de vuur emoji erbij. Die DMs krijgt ze namelijk al honderd per dag. Je wilt juist opvallen.

influencer
Foto: Life of Wu

Privébericht

De ongeschreven regels voor het sliden in iemand DMs zijn hetzelfde als wanneer je haar telefoonnummer krijgt. Vraag haar dus niet meteen bij het eerste bericht mee op date. Begin met een casual gesprek en laat het vervolgens even. Wanneer er een bepaalde tijd overheen gaat kun je haar nog eens een berichtje sturen. Vraag, als dat in het gesprek past, of ze weer eens bij wil kletsen en kijk hoe ze reageert. Als ze het niet ziet zitten kun je beter je moeite en tijd besparen.

Oude foto liken

In case of emergency: mocht je per ongeluk een oude foto van haar liken, geen paniek. Je kunt haar daarom beter geen DM sturen om het recht te trekken. Heel awkward. Beter kun je het gewoon laten. Misschien denkt ze er zelfs wel over na als ze het ziet. Helemaal nog zo erg niet dus.

influencer
Foto: Kate Torline