Een vrouw die je al langer kent op date vragen doe je zo

CREDITS: Leah Kelley | Pexels

Een vrouw op date vragen die je al langer kent lijkt in de eerste instantie wellicht makkelijk. Je hebt haar ten slotte al vaker gesproken en je denkt haar redelijk goed aan te voelen. Als je dan in je hoofd nagaat wat de andere scenario’s kunnen zijn, voelt het allemaal toch wat minder veilig aan. Het kan zomaar eens verkeerd uitpakken en een vriendschap kan dan erg ongemakkelijk worden. De makkelijkste oplossing is natuurlijk om het gewoon bij die vriendschap te houden. Alleen wil jij er net iets meer uithalen dan dat. Het liefst een date. Wij helpen je graag met onderstaande adviezen. Je kans om een date te scoren zal worden vergroot en je onhandigheden verkleind.

Een vrouw die je al kent op date vragen

Ten eerste is het belangrijk om uit te zoeken wat jullie relatie nu werkelijk is. Goede vrienden? Friends with benefits? Relatie materiaal? Of kei- en keiharde friend zone? Deze vraag kan je in principe gewoon stellen. Zorg er wel voor dat je voorafgaand aan deze vraag meerdere gesprekken voert. Als uit die gesprekken al blijkt dat zij niet geïnteresseerd in je is houdt het helaas op. Je missie kan je afblazen. Toch doorzetten en met de mededeling komen dat je haar eigenlijk al maandenlang leuk vindt, kan lijden tot een erg pijnlijke reactie vanuit haar kant. Meerdere gesprekken gevoerd en haar duidelijk aan het lachen gemaakt? Dan is het tijd om te peilen hoe zij over jullie relatie denkt. Tot die tijd is het een vriendschap geweest, maar wie weet zit er een date in. Let wel: veel mannen overschatten zichzelf in deze situatie.

Versturen die handel!

Je hebt het bericht waarin je haar op date vraagt verstuurd. Nu afwachten tot zij reageert. Dat duurt natuurlijk weer de halve dag. Na heel wat geijsbeerd te hebben trilt je telefoon eindelijk. Je hebt een bericht terug.

Worst case scenario: zij ziet alleen een vriendschap voor ogen. Redelijk pijnlijk, maar maak het niet te ongemakkelijk voor jezelf. Waarschijnlijk gaan jullie wel minder gesprekken voeren, omdat zij geen verkeerde indrukken wilt wekken. Wees dan ook niet te opdringerig en blijf geen geforceerde gesprekken voeren. Wel is het belangrijk om sociaal tegen haar te blijven doen en hopelijk de vriendschap te onderhouden. Accepteer dat ze nu geen behoefte heeft in meer en dat de vriendschap nooit meer hetzelfde zal zijn. Niet erg ook, want de rollen waren toch al scheef verdeelt. Jij vond haar heel leuk, zij jou niet leuk genoeg. Case closed. 

Gemiddeld case scenario: ze ontwijkt je vraag een beetje of interpreteert het expres verkeerd. Ze zit in de ontkenningsfase. Of ze nou probeert te ontkennen dat jij haar leuk vindt en ze de vriendschap niet op het spel wil zetten of dat ze aan het ontkennen is dat ze jou ook leuk vindt, is voor jou om uit te zoeken. Als je elkaar goed kent is dat een voordeel, want je kan makkelijker tot haar doordringen en erachter komen wat ze voelt. Of niet.

Best case scenario: zij zegt dat ze jou ook wel erg leuk vindt. Haar op date vragen heeft voor jou goed uitgepakt. Een keer een drankje doen lijkt haar dan ook gezellig. Je raakt binnen één seconde in paniek. Wat moet je nu allemaal doen? Dit is het moment dat je het absoluut niet wilt verpesten. Met al die gedachtes door je hoofd lijkt het alsof je dat wel gaat doen. Tel tot tien en adem een paar keer goed in en uit. Dit is het moment om over alles goed na te denken en met een doordacht plan te komen.

Een beslissing nemen

Uitgaande van de best case scenario kan je haar nu absoluut niet meer negeren of blokkeren. Zorg er dus voor dat jij je van te voren ook echt tot haar aangetrokken voelt als je haar die ene vraagt stelt. Vraag jezelf daarnaast af of je bereid bent om je vriendschap in gevaar te brengen voor een one-night-stand of een korte relatie. Als je het erop wilt wagen zal je nog steeds een aantal keuzes moeten maken. Ga je het namelijk laid-back spelen of neem je toch meer de leiding? Anticipeer daarnaast op de manier hoe zij praat. Als zij flirterig is kan jij ervoor kiezen om ook meer met haar te flirten. Gebruik van humor in je ijsbrekers doet het daarnaast sowieso goed. Does she like it? Dan is het tijd om verder te kijken en met haar op date te gaan naar een toffe plek. De eerste stappen zijn gezet en je weet eindelijk hoe zij over jou denkt.

op date vragen, Een vrouw die je al langer kent op date vragen doe je zo
Credits: Huy Phan
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…