Facebook komt met nieuw online dating platform

CREDITS: Paul Hanaoka

Laten we eerlijk zijn, apps als Instagram of Facebook gebruiken om een hele brede catalogus aan potentiële partners door te spitten, is niet heel gek. Overigens is wederzijdse interesse van mensen op deze platforms niet zo vanzelfsprekend als op echte dating-apps als Tinder en The Inner Circle.

En daarom is er iets nieuws: ‘Facebook Dating’, wat ervoor zorgt dat jij van deze laagdrempelige app je nieuwe dating platform kan maken. Niet meer onnodig vrouwen porren dus. Daarmee had je al heel lang geleden moeten kappen.

Binnenkort in Nederland: Facebook Dating

Tegenwoordig is Facebook volledig overgenomen door je moeder en haar vriendinnen. Naast de jaarlijkse felicitatie op een kleurrijke achtergrond zonder leestekens, krijgen velen niet veel meer van deze app mee.

Maar Facebook komt nu met de nieuwe optie, genaamd ‘Facebook Dating’. Een mogelijke poging om de app weer wat populairder willen maken bij de jongere generatie. Onlangs heeft Facebook op hun blog aangekondigd dat hun nieuwe platform online is in de V.S..

Wij vertellen je wat je hiervan kunt verwachten, nog voordat het naar Nederland komt.

facebook dating, Facebook komt met nieuw online dating platform
Foto: Facebook

Geen aparte ‘Facebook Dating’ applicatie

De nieuwe dating-app zal geïntegreerd worden in je huidige Facebook applicatie. Je hoeft dus niks nieuws te installeren, als je gebruik wilt maken van de optie. Deze zal verschijnen onder de pagina van je profiel-instellingen, evenementen en groepen.

Het is daarnaast geheel anoniem: je Facebook-vrienden zullen er niet achter komen dat jij volop aan het online daten bent. Ze krijgen bijvoorbeeld geen melding en kunnen je alleen zien als ze er zelf ook gebruik van maken.

Alhoewel ze met hun nieuwe platform erg de nadruk legt op privacy, is dat met Facebook natuurlijk altijd een beetje dubieus. Laten we het wel even benoemen.

Het meest complete profiel

Waar vooral Tinder een behoorlijke vleeskeuring is, zal jouw ‘Facebook Dating’-profiel anderen moeten voorzien van een kwalitatief profiel over jou. Zo wordt de informatie die je op Facebook kunt invullen, tot aan je geloofsovertuiging aan toe, gebruikt voor je profiel en om je interesses af te stemmen op anderen. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat je dit kunt instellen.

Ook informatie zoals gemeenschappelijke interesses in evenementen en groepen kan hierbij worden gebruikt. Iets wat Tinder, juist door de Facebook-koppeling, ook al tot op zekere hoogte doet.

Aangezien Facebook ook al vaak automatisch en makkelijk te verbinden is met andere social media, zoals Instagram, kun je dit allemaal gebruiken om je profiel aan te vullen. Met de aangekondigde integratie van zelfs Instagram Stories, zou dit wellicht het meest complete online dating-profiel tot nu toe kunnen worden.

facebook dating, Facebook komt met nieuw online dating platform
Foto: Facebook

Secret Crush op bestaande Facebook contacten

Het is vaak nog enger om iemand mee uit te vragen die je al een tijdje kent. Er staat meer op het spel en je wilt je hechte (Facebook-)vriendschap niet verpesten. Get over it.

Met de nieuwe functie ‘Secret Crush’ kun je via je dating-profiel tot wel negen van je Facebook- of zelfs Instagram-contacten selecteren als geheime ‘love interest’. Zij zouden dan een melding moeten krijgen en als je een mutual match bent, zal je naam pas verschijnen. Hoog tijd om je college crush, die je nooit hebt durven aanspreken, toch even te selecteren. Het haalt de uitdaging wel een beetje weg, maar voor sommigen is het zeker een uitkomst.

‘Facebook Dating’ is op dit moment beschikbaar in negentien landen en zal begin 2020 ook beschikbaar worden in Europa. Ze zijn de app al blijkbaar druk aan het vertalen naar het Nederlands, dus nog even wachten!

facebook dating, Facebook komt met nieuw online dating platform
Foto: Crew
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…