Elkaar roasten: uitlachen is goed voor een langere relatie

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Ook in je relatie is humor een cruciaal onderdeel. Het is natuurlijk veel leuker om samen te lachen dan in je eentje op de bank. We zoeken dan ook vaak naar een partner met dezelfde humor. Nog beter: om elkaar kunnen lachen. Onderzoek wijst uit dat koppels die elkaar kunnen uitlachen een sterkere relatie zouden hebben.

Onderzoek wijst uit: koppels die elkaar kunnen uitlachen, hebben een betere relatie

Onderzoeker Jeffrey Hall aan de Universiteit van Kansas heeft langer dan 30 jaar (!) koppels onderzocht. Hij baseert zijn bevindingen op meer dan 39 onderzoeken waar meer dan 15.000 mensen aan meewerkten. Uit zijn onderzoeken concludeert hij dat stellen met dezelfde humor de sterkste relatie hebben. Vooral stelletjes die tegen een grapje ’ten nadele’ van zichzelf kunnen. Dus als je elkaar regelmatig roast, heb je een sterkere relatie dan je denkt.

Jullie eigen humor ontwikkelen

We voelen ons meer aangetrokken tot iemand die ons kan laten lachen. Dezelfde humor hebben is natuurlijk ook in andere stadia van de relatie belangrijk. Het zorgt ervoor dat je meer gemeenschappelijke interesses kunt delen. Samen naar die comedy show of die grappige serie kijken. Heel goed voor je relatie.

Niet alleen het hebben van dezelfde humor, maar vooral het ontwikkelen van dezelfde humor maakt een goede relatie. Zo is het wel belangrijk dat je dat grapje van je vriendin over je inhammen ook wel leuk vindt. Je beledigt elkaar niet echt: je snapt elkaar vooral. Het is belangrijk dat je om elkaars gebreken kunt lachen. Dat betekent ook weer dat je elkaar helemaal accepteert.

uitlachen relatie, Elkaar roasten: uitlachen is goed voor een langere relatie
Foto: fizkes