Dingen die je als man minder aantrekkelijk maken

Dat wij mannen graag aantrekkelijk willen overkomen bij vrouwen is niets nieuws. We doen ons best doormiddel van mooie kleren, bezoekjes aan de sportschool en een vlotte babbel. Toch zijn er altijd dingen die je als man (onbewust) minder aantrekkelijk maakt. Laten we eerlijk zijn soms is het ook een mysterie wat de vrouw in de man zoekt. Gelukkig hebben we altijd nog de wetenschap die ons alle raadsel kan uitleggen. Ook voor dit vraagstuk zijn we weer achter een aantal antwoorden gekomen. Je leest ze hier.

Afknappers voor (de meeste) vrouwen

Te blij zijn

Blijdschap is natuurlijk niet verkeerd. Maar vrouwen vinden het niet aantrekkelijk wanneer mannen te veel glimlachen of te ‘blij’ zijn. Voor mannen kan het een vorm van verdediging zijn, aardig gevonden willen worden. Bij vrouwen kan dit overkomen als onzeker, wat niet aantrekkelijk is. Daarentegen vinden vrouwen trots bij mannen weer wél heel aantrekkelijk. Wees dus vooral trots en niet overdreven blij. Lach wanneer je daadwerkelijk iets grappig vind en niet om alleen maar vriendelijk over te komen.

Geen gevoel voor humor hebben

Humor is daarentegen een erg belangrijke factor voor vrouwen en kan je erg goed helpen bij het flirten. Wanneer een man geen gevoel voor humor heeft is dit een echte afknapper bij vrouwen, volgens onderzoek aan de Universiteit van San Diego. Daarnaast geldt dit natuurlijk ook voor de meeste mannen. Wij vinden het nét zo aantrekkelijk wanneer vrouwen humor hebben.

Aantrekkelijk, Dingen die je als man minder aantrekkelijk maken
Foto: Edward Cisneros

Oneerlijkheid

Liegen wordt gezien als een van de meest onaantrekkelijk eigenschappen van een man. Wanneer een man liegt is hij niet te vertrouwen en vertrouwen staat enorm hoog in het vaandel bij vrouwen. Vrij logisch, maar toch hebben veel mannen er moeite mee.

Andere politieke voorkeur

Praten over de politiek is natuurlijk al niet heel sexy. Wanneer je dan toch met een vrouw in dit gespreksonderwerp bent beland. Probeer haar dan niet te overtuigen van jou politieke voorkeur. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen dit alles behalve aantrekkelijk vinden en dat begrijpen we maar al te goed.

Onbescheidenheid

Zelfvertrouwen is altijd goed om te hebben maar sla niet door. Vrouwen vinden het verschrikkelijk wanneer een man te veel opschept of over zichzelf praat.  Daarnaast kan onbescheidenheid en de drang op jezelf de hemel in te prijzen overkomen als onzekerheid. Misschien omdat het ook voortkomt uit onzekerheid.. 😉

Weinig slaap

Wanneer je weinig slaapt zie je er direct minder aantrekkelijk uit voor vrouwen. Het zorgt voor: hangende oogleden, rode ogen, donkere wallen, verdrietige uitstraling en een bleke huid. Daarnaast heb je met weinig slaap ook minder energie en concentratie. Iets wat ook niet zorgt voor een goeie eerste indruk.

Stress

Relax, dan zie je er een stuk beter uit. Ook kom je een stuk beter over. Stress kan je uiterlijk en innerlijk flink minder aantrekkelijk maken voor vrouwen. Het zorgt voor een ongezonde uitstraling en een kort lontje.

Aantrekkelijk, Dingen die je als man minder aantrekkelijk maken
Foto: Nik Shuliahin