De tofste plekken om te daten

CREDITS: Mahkeo

De eerste date is vaak het make it or break it moment. Het kiezen van de perfecte eerste date kan je daarom flink onder druk zetten. Hoe vaak heb je afgesproken met een dame in een drukke bar, waar je elkaar nauwelijks kunt horen of zonder gespreksstof komt te zitten tijdens een etentje? Misschien wel te vaak.

Doorbreek de standaard routine van een date door out of the box te denken. Als je er dan achter komt dat het niks wordt, heb je in ieder geval iets leuks kunnen doen. Dit is ook de beste manier om erachter te komen of je match op Tinder ook daadwerkelijk een match is. Wij hebben een aantal ideeën voor je verzameld die de basis kunnen leggen voor een geslaagde eerste date.

De tofste plekken om te daten

Museum

Een bezoek aan één of meerdere museums kan een geweldige eerste date zijn. Veel musea zijn betaalbaar of zelfs gratis. Dit geeft je de kans om een casual praatje te hebben en elkaars perspectief op het leven op basis van kunst te ontdekken. Het is ook een manier om ongemakkelijke stiltes te doden. Er zal namelijk een eindeloze reeks aan gespreksstarters om je heen zijn.

date, De tofste plekken om te daten
Foto: Ernest Ojeh

Arcadehal

Wil je wat meer uitdaging tijdens een eerste date, breng haar dan naar Gamestate in Utrecht. Dit is de grootste arcadehal van de Benelux. Er is altijd wel iets voor iedereen, ook als je niet goed bent in videogames. Het kan de perfecte manier zijn om erachter te komen of er een vonk is. Jij en je date kunnen samenwerken en het tegen elkaar opnemen en manieren vinden om de ander te imponeren. Heb je een geheime baltechniek om mee te pronken? Dit is je kans om die bad boy in actie te brengen.

Dierentuin

De dierentuin is een goed excuus om één ​​van de beste kinderactiviteiten opnieuw te beleven. Het bekijken van de dieren betekent ook dat er geen tekort is aan conversatie.

date, De tofste plekken om te daten
Foto: Stephanie LeBlanc

Minigolf

Het maakt niet uit hoe cool je denkt dat je bent, je bent nooit te cool voor minigolf. Zo kun je bij Glowgolf in Eindhoven zelfs glow in the dark minigolven. Je moet de telefoon grotendeels wegleggen, je putters vasthouden en chatten terwijl je speelt. Het is een uitstekende gelegenheid om elkaar te leren kennen, terwijl je je richt op een enigszins fysieke activiteit.

date, De tofste plekken om te daten
Foto: Glowgolf

Comedy avond

Een gedeeld gevoel voor humor is één van de belangrijkste factoren in het hebben van een relatie. Wat is een betere manier om hierachter te komen, dan een live comedyshow te kijken tijdens een eerste date? Je zult er snel achter komen of je, je een weg lacht naar ware liefde.

Bowlen

Daag haar uit met een leuke eerste date op de bowlingbaan. Je kunt niet alleen je skills showen, maar er is ook voldoende tijd om je date tussen de worpen door te leren kennen. Als je in de buurt van Utrecht woont moet je sowieso naar Bison Bowling in Utrecht. Een geniale, met drank overgoten avond gegarandeerd!

date, De tofste plekken om te daten
Todd Diemer

Picknick

Natuurlijk kun je naar een restaurant gaan, maar er zijn ook andere alternatieven zoals een picknick overdag in het park. Hiervoor ga je naar de lokale supermarkt voor lekkere hapjes en een goede fles wijn. Dit laat zien dat je verfijnd bent zonder over the top te zijn.

Toerist in eigen stad

Een eerste date geeft jou de mogelijkheid om plaatsen te verkennen die je altijd al hebt willen bezoeken. En als jij en je date interesses delen, zou dit de perfecte manier kunnen zijn om te laten zien dat je oplette tijdens jullie gesprekken.

Live muziek

Delen jullie beide een passie voor muziek, dan is het erg leuk om samen een live muziek optreden te bezoeken. Op deze manier weet je zeker dat zij het leuk vindt wat je wilt gaat doen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van haar muzieksmaak. Misschien zit er zelfs wel een dansje in samen.

date, De tofste plekken om te daten
Foto: Gaurang Alat