De frustrerende nieuwe dating trend: Subwaying

CREDITS: Nate Johnston

Er is een tijd van komen en gaan. Als je dan vertrekt, is alles van een ‘joe’ tot een knallend afscheidsfeest een fijne indicatie daarvan. Tegenwoordig lijkt het overigens normaler om een Houdini te plegen dan afscheid te nemen. Daaruit is een nieuwe, frustrerende dating trend ontstaan, genaamd ‘subwaying’. De trend zien we dan ook graag, zonder pardon, weer verdwijnen.

Subwaying: de nieuwe dating trend die menig mens irriteert

We leven in een tijd van heel veel sociale interactie op een wat asociale manier. Zo kunnen we achter ons schermpje mensen de grond in boren of de liefde verklaren. Allemaal met dezelfde uitdrukking op je gezicht en weinig sociaal besef. De nieuwe dating trend ‘Subwaying’ laat zien hoe dit ons liefdesleven heeft beïnvloed.

dating trend subwaying, De frustrerende nieuwe dating trend: Subwaying
Foto: Rawpixel.com

Wat is ‘Subwaying’?

De nieuwe dating trend ‘Subwaying’ houdt in dat je een vrij regelmatige hook-up partner niet verwittigd over het einde van de ‘relatie’. Je hebt een paar keer afgesproken, gewipt en het was wel leuk geweest. Het lijkt de meesten dan ook logischer om gewoon niks te laten weten. Zo komt de ander er vast vanzelf wel achter dat jullie elkaar niet meer elke vrijdagavond zien. Hier maken overigens zowel mannen als vrouwen zich schuldig aan.

Volgens seksuoloog Dr. Nikki Goldstein heeft dit voornamelijk te maken met de snelheid van het daten tegenwoordig. Eigenlijk ook de snelheid van het leven door technologie. Waar we ooit moesten wachten totdat de postduif ons bericht had afgeleverd, zijn we nu al ondertussen met twaalf andere mensen aan het sexten.

Het komt ook door de keuzes die we hebben. Of vooral denken te hebben. Streven naar perfectie is niet gek meer in deze tijd. We proberen zelf het perfecte plaatje te zijn en te creëren. Heel veel keuzestress dus, dacht je. Shocker alert: niet elk Victoria’s Secret Model zit per se te wachten op jou. Ook zij maakt minder kans bij Harvey Specter dan ze denkt. Laten we allemaal niet naast onze afgetrapte All Stars gaan lopen.

Wanneer is het wel oké om niks te laten weten?

Afhankelijk van hoe vaak jullie elkaar gezien hebben en hoeveel gemeenschappelijke vrienden je hebt… Nee, het is nooit oké.

We hebben door technologie minder het idee van echte interactie. Je moet je voorstellen dat je in het echt een gesprek met iemand aan het voeren bent. ‘Subwaying’ is dan eigenlijk hetzelfde als midden in iemands verhaal weglopen. Wellicht was degene al wel uitgepraat of probeerde ze ook door te praten om ongemak te voorkomen. We weten niet meer wanneer we iets moeten aankaarten, want we weten niet zeker wat het inhoudt.

Laat het gewoon even weten als je het niet meer zo ziet zitten en leg uit waarom. Sure, geen enkel break-up bericht is een leuk verhaaltje voor het slapen gaan. Toch is het handiger om iemand de volgende keer in ieder geval onder ogen te komen.

Als het heel casual was, zal ze ook wel begrijpen dat jullie tijd gelimiteerd was. Misschien is het zelfs wederzijds en loop je met een opgelucht gevoel weg. ‘Joe’!

dating trend subwaying, De frustrerende nieuwe dating trend: Subwaying
Foto: Rawpixel.com