De datingtrend paperclipping houdt ons al jaren aan het lijntje

CREDITS: Gregory Hayes | Unsplash

Het verband tussen een paperclip en daten is voor jou niet direct duidelijk. Heel begrijpelijk. Als je een tijdje aan het daten bent geweest is er een hele grote kans dat je het fenomeen een keer hebt meegemaakt. Het begint allemaal bij die ene chick die je hebt leren kennen. Na een tijdje te hebben geappt, besluiten jullie om een date te plannen. Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een gezellige avond en jullie hebben veel gelachen met elkaar. Er wordt gezegd dat er snel een tweede date zal volgen. Jullie vervolgen beide je weg naar je eigen huis. Je kijkt in je Whatsapp of zij nog wat over de date heeft gezegd. Geen bericht, maar geen reden tot paniek. Ze zal morgen nog wel iets sturen, denk je. Vanaf dat punt begint het fenomeen paperclipping. Sterkte!

De datingtrend paperclipping houdt ons al jaren aan het lijntje

Het is inmiddels al een week na de eerste date en je hebt niets meer van haar gehoord. Hoewel het een leuke meid was, zet je haar uit je hoofd. Ze heeft waarschijnlijk toch geen interesse meer in je. Net op het moment dat je dacht dat het einde verhaal was, begint zij je te volgen en van alles te liken op Instagram.

Een maandje later ben je inmiddels al een veel leukere chick tegengekomen. Ook deze eerste date was zeer geslaagd, maar zij blijft daarentegen daarna wél nog praten. Er verschijnt een melding. Die ene eerste meid slide opeens in je DM? Wat heeft zij je in godsnaam te vertellen? Ze vraagt hoe het met je gaat. Vriendelijk, maar wel een beetje vreemd nadat ze je hartstikke heeft genegeerd. Wat moet je ermee?

Hello paperclipping!

Het bericht van haar is totaal niet onbeleefd bedoeld, maar ze is ook niet opeens in love met je. Je kan het eerder zien als een schreeuw om aandacht. Zij heeft haar paperclip van haar boekwerk van voorgaande dates gehaald. Daartussen vond zij jou en beseft ze dat het wel een geslaagde avond was. Ze wil niet dat je haar vergeet. Even een berichtje dan maar om je geheugen op te frissen. Allemaal leuk en aardig, maar jij kan je beter focussen op die ene chick die je ondertussen bent tegengekomen. Met haar heb je tenminste na je date wél nog intieme gesprekken. Die andere meid steekt jou na haar bericht gewoon weer tussen haar paperclip. Geen partij voor jou, laters!

paperclipping
Foto: Sven Mieke