Bye Tinder, Instagram is de datingapp van nu. En zo gebruik je het!

Daten kán, maar hoeft allang niet meer op de traditionele manier. We hebben tientallen apps die ons kunnen helpen een babe aan de haak te slaan. Door die apps weet je meteen hoe ze eruit ziet, hoe oud ze is, welke muziek ze luistert en wat haar favoriete eten is. Best handig toch? Dat scheelt je weer vragen op de eerste dates die misschien wel gespreksstof op zouden kunnen leveren!

Anno 2018 gaan we nog een stapje verder. We hebben zelfs geen ‘normale’ datingapps meer nodig, maar kunnen gewoon Instagram gebruiken om een heerlijke date te regelen. Instagram? Jup, dates aan de haak slaan via DM’s is normaler dan je denkt. Maar je moet je wél aan bepaalde regels houden. En wie weet sla je dan zelfs een bekend Instagram-model aan de haak!

Instagram de nieuwe Tinder

Aangezien Instagram van oorsprong geen datingsite is, moet je oppassen met het zo te behandelen. Niet iedereen is namelijk op zoek naar een flirt via Instagram. Je kan er dus niet van uit gaan dat, wanneer jij interesse hebt in daten, dit wederzijds is. Wellicht ziet zij haar Instagram wel gewoon als een profiel om haar leven te delen met vrienden. Kan hè!

Het is niet moeilijk net zulke mooie dames te vinden op Instagram als op Tinder. Misschien is het zelfs makkelijker! Op Instagram kan je duizenden foto’s vinden van mooie dames, maar pas op want veel accounts zullen nep zijn, te hoog gegrepen zijn, of simpelweg niet op zoek naar een relatie. Daarom is de eerste tip: wees realistisch.

Wees realistisch

Natuurlijk is die Instagram babe uit San Francisco met duizenden likes fantastisch en hoogstwaarschijnlijk jouw droomvrouw. Maar wees realistisch: de kans is vrijwel nihil dat je een date met haar gaat scoren. En zeker niet via Instagram. Houd het daarom bij the local babes. Als je een serieuze date zoekt kan je beter realistisch op zoek gaan en voor iemand gaan met een paar volgers, die lekker dicht in de buurt woont. Dat maakt het toch allemaal een stukje makkelijker.

Instagram datingapp, Bye Tinder, Instagram is de datingapp van nu. En zo gebruik je het!

Toon interesse

Als je dan iemand hebt gevonden die je wel interessant lijkt, kan the game beginnen. Net als in real life moet je haar laten weten dat je interesse hebt. Dit kan simpelweg door haar te volgen, een aantal foto’s te liken, te reageren op haar posts en haar stories te bekijken. Houd dit subtiel, like alleen wat je echt leuk vindt en reageer alleen als je echt iets te zeggen hebt. Een grappige one-liner of geïnteresseerde opmerking kan het ijs breken. Toon interesse maar: don’t overdo it! Je kan namelijk al snel overkomen als een creepy online gluurder. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wil. Like daarom niet alleen halfnaakte bikinifoto’s, maar toon ook interesse in het bakje gezonde havermout of andere dingen die ze maar al te graag met haar volgers deelt.

Wederzijds contact

Als je Instagram-moves een beetje soepel verlopen tot nu toe, zit je al op de helft van het spel. Nadat jij op verschillende manieren hebt laten weten dat je interesse in haar hebt, hoop je dat natuurlijk dat dit wederzijds is. Volgt zij jou terug? Liket zij jouw posts ook? Reageert ze op jouw opmerkingen? Dat zijn goede tekens. Haar interesse is gewekt: maar hier gebruik van! Ze is nieuwsgierig naar wie jij bent. Nu is het tijd voor de laatste stap:

DM’s

De beruchte dm’s, ofwel: direct messages. Wanneer ze je heeft opgemerkt kan je een persoonlijk berichtje sturen. Laat haar weten dat je haar Instagram leuk vindt en dat je haar graag beter wil leren kennen. In deze situatie kan je het beste gewoon eerlijk zijn en peilen of ze jou ziet zitten. Pas wel op met deze berichtjes, je wil natuurlijk niet overkomen als een over andere stalker die haar hele Instagram heeft bekeken en nu haar hele inbox volspamt. Vanaf dat moment is het aan haar of ze het ziet zitten om met je op date te gaan.

Het fijne aan Instagram is dat het een stuk minder formeel is dan andere datingapps. Waar je bij Tindr, Parship en Happn duidelijk op zoek bent maar een wederhelft of gewoon simpele, snelle seks, is Instagram een stuk minder geforceerd. Als je een leuk iemand tegenkomt kan je dit op een subtiele manier laten weten. Het is lastiger dan het lijkt, maar als je het eenmaal onder de knie hebt versier jij binnen no-time iedere droomvrouw op Instagram. Hieronder alvast wat inspiratie wat er zoal te vinden is op het magische platform Instagram… 

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…