‘Het nieuwe daten’: zo bedenk je de beste openingszinnen

CREDITS: Chris Yang

Online swipen is niet meer uit de wereld van nu weg te denken. Al helemaal nu we door de coronacrisis massaal thuis zitten en we ‘ook maar wat moeten’. Iets dat onlosmakelijk met Tinder verbonden is, zijn openingszinnen. Het bedenken van goede openingszinnen is als een man op Tinder een kunst die je moet beheersen, anders ga je niet ver komen. Daarom hierbij even een basislesje online daten: het bedenken van de beste openingszinnen.

De key voor online daten zijn goede openingszinnen

Er is anno 2020, door voornamelijk de Corona-perikelen, meer behoefte aan contact. Volgens onderzoek zijn het aantal berichten op Tinder dat onderling wordt verstuurd, sinds het ingaan van de social-distancing periode met 25 procent toegenomen. Ook de gesprekken die mensen hebben op Tinder zijn met tien tot 30 procent langer dan in februari.

openingszinnen
Foto: Courtney Clayton

Maar doordat we meer en langer op datingapps zitten, betekent het wel dat je meer concurrentie hebt. Het is dus nóg belangrijker om op te vallen tussen de massa, want laten we eerlijk zijn, met een simpele “hey” ga je het tegenwoordig niet snel meer redden. De grens tussen een goede en een slechte pick-up line is flinterdun. Daarom is het belangrijk dat je even research doet voordat je je gespreksopener bedenkt.

Dingen om over na te denken

Voor je roekeloos allerlei openingszinnen de wereld in gooit, kun je beter eerst nadenken over een aantal dingen. Als eerste kun je jezelf afvragen wat voor type persoon je bent. Ben je grappig? Ben je ad rem? Of misschien ben je gewoon op zoek naar iemand voor een avondje. Wat het ook is, je moet het ownen en dit zal je helpen bij het bedenken van de beste openingszinnen voor jou.

Persoonlijk

Daarnaast is het goed om te realiseren dat je geen massaproducent bent en het dus geen goed idee is om dezelfde openingszin maar 30 verschillende vrouwen te sturen. Want, kwaliteit boven kwantiteit. Ook is het goed om je openingszinnen een persoonlijke touch te geven. Wanneer een vrouw namelijk iets leest waarvan ze het idee heeft dat jij het speciaal voor haar hebt geschreven, zal ze eerder reageren. Denk aan iets dat je opvalt aan haar foto’s of in haar bio, bijvoorbeeld.

openingszinnen
Foto: Priscilla Du Preez

Denk ook goed na over je ‘doelgroep’. Misschien voor de hand liggend, maar fire geen openingszin over vlees als ze vegetariër is. Ons advies daarvoor: lees haar bio goed door. Je zult versteld staan hoeveel je daar eigenlijk uit kunt halen.

Soorten openingszinnen

Zoals eerder al gezegd is, is je persoonlijke research belangrijk. Wanneer je achter de persoonlijkheid bent die bij je past, kun je aan de slag met het verzinnen van je openingszin! Om je nog een klein handje op weg te helpen, zijn dit een aantal veel voorkomende categorieën:

Cheesy 

We hebben het hier over de dad jokes en al de andere oude bekende openingszinnen. Vaak zijn ze ook een beetje cringy. Maar who knows, sommige vrouwen kunnen een cheesy pickup line juist waarderen. Daarom dus: goed nadenken over naar wie je wat stuurt.

Grappig

De key bij grappige openingszinnen is misleiding. Bij het lezen denk je dat je de ene kant op gaat, maar dan spring je opeens toch de andere kant op. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar niets dat een écht grappige pickup line overtreft.

Goede 

Een beetje glad en sophisticated, maar straight to the point. Ben hier voorzichtig mee want té glad kan een afknapper zijn.

openingszinnen
Foto: Yogas Design