Bijzonder huis in Portugal voor de liefhebber van modern design

CREDITS: João Morgado

Je hebt architectuur en je hebt architectuur. Bij dit prachtige huis in Portugal is architectuur toegepast. Dat zie je meteen. We zien tegenwoordig veel aan architectuur voorbij komen, maar sommige projecten steken er met kop en schouders bovenuit. En dit is er één van!

Modern design ten top en een slim ingerichte ruimte door gebruik van veel licht en grote ramen. We hebben dit staaltje werk te danken aan Filipe Saraiva Arquitectos. Hij heeft het prachtige huis in Portugal ontworpen, met een van zijn eerste kindertekeningen in zijn achterhoofd, en heeft daarmee alle verwachtingen overtroffen.

Van buiten tot binnen en van boven tot onder, dit prachtige huis in Portugal is een ware droom voor de liefhebbers van modern design.

Prachtige huis in Portugal
Foto: João Morgado

Prachtig huis in Portugal

Het stalen frame verovert vanaf de buitenkant onze harten en zodra je binnenstapt krijg je dat hartje ook nooit meer terug. Met grote ramen en de stalen panelen is de balans van licht perfect. Er komt genoeg licht binnen, maar er is ook genoeg schaduw.

Ook is er een overkapping, waardoor je buiten niet continue in de brandende zon zit. En buiten zitten wil je zeker met dit schitterende terras tot je beschikking.

De minimalistische en slimme inrichting zijn tijdloos en creëren nog meer ruimte in de woning. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke en minimalistische materialen, zoals veel hout en beton. De grootste eyecatchers zijn misschien wel de badkamer en de marmeren stenen buiten. Als je kan badderen in zo een ruimte voel je je een hogere macht.

Ook als je over de marmeren stenen buiten flaneert voelt het net alsof je als Mozes over het water loopt. Maar dan net anders, snap je?

Foto’s: João Morgado