Gitarist John Oates liet zijn ultieme Porsche 356 maken

CREDITS: Emory Motorsports

John Oates is een Amerikaanse gitarist die bekend is geworden door het rock -en soul duo Hall & Oates. Hij begon zijn carrière op 18-jarige leeftijd met de band The Masters. Een jaar later ontmoette hij Daryl Hall op dezelfde universiteit waar hijzelf studeerde. Naast gitarist heeft Oates ook verschillende top-10 nummers geschreven en is hij zelfs op een aantal singles te horen. Enkele van Hall & Oates’ meest iconische singles zijn You Make My Dreams en Maneater. Naast de liefde voor muziek is John Oates ook een liefhebber van Porsches. Dit resulteerde in een samenwerking met de oprichter van Emory Motorsports.

Gitarist John Oates liet zijn ultieme Porsche 356 maken

Rod Emory is de oprichter van Emory Motorsports. Hij is samen met zijn vrouw in 1996 het bedrijf begonnen met enkele concrete doelen: de meest iconische Porsche 356’s bouwen die gepersonaliseerd zijn en met een klantervaring die uniek is op de Porsche-markt. Op die manier hebben zij samen al meer dan 170 Porsche 356 en 911 ‘Outlaws’ gebouwd. Elk auto wordt gebouwd alsof ze voor hunzelf zijn, maar toch is iedere auto afgestemd op de specifieke smaak en vereisten van de eigenaar. Emory Motorsports bouwt enkel op bestelling en blinken uit in een paar essentiële categorieën: 365 Outlaw, Emory Special en Emory RS.

Ook John Oates heeft aangeklopt bij het bedrijf en vroeg om zijn ultieme Porsche 356 te maken. Hij wilde daarbij de elegante vorm behouden en deze aanvullen met moderne details. Deze heeft hij dan ook zeker gekregen. De beschadigde neus van de auto is vervangen met een slanker uiterlijk, de afneembare hardtop is vervangen door een meer gestroomlijnd dakprofiel en er zijn bumpers in de stijl van de 356A gecreëerd. In de John Oates’ 1960 Porsche 356B ‘Emory Special’ zit een nieuwe Emory-Rothsport ‘Outlaw-4’ motor. Verder beschikt de Porsche over onafhankelijke achterwielophanging, verstelbare KONI schokdempers en zowel voor als achter stabilisatorstangen voor soepel bochtenwerk. Ook aan de binnenkant van de Porsche 356B is geen enkel detail vergeten: Hydes cognac leer en zitplaatsen met basketweave-zitting. Al met al hebben John Oates en Emory Motorsports een prachtige Porsche 356 gecreëerd.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…