6 Tips om je vrienden te ditchen op een festival!

Je hebt drie typen festivalbezoekers: zij die het liefst met een grote groep gaan en er alles aan doen om deze bij elkaar te houden, zij die het geen flikker uitmaakt en zij die er het liefst alleen op uit gaan. En type 1 en 2 zijn over het algemeen niet elkaars beste maatjes op een festival. Vorige week gaven we je al gouden tips over hoe je je vrienden niet kwijtraakt op een festival, maar nu enkele tips over hoe je ze zo snel mogelijk kwijt bent!

Zo raak je je vrienden kwijt op een festival

Houd NIET de pot bij

Als jij die einzelgänger bent is de kans niet groot dat jij hebt voorgesteld om de pot bij te houden, maar mocht het weglopen alléén een tikje van je zijn als je wat op hebt, dan zou het voor kunnen komen. Mócht je die pot hebben en besloten hebt een halve marathon over het terrein te gaan lopen, dan zullen je vrienden je volgen. Niet doen dus.

Ben ongezellig

In welke staat je vrienden ook zijn, niemand houdt van een chagrijn. Dus onderdruk die happy feelings, zeg dat je het geen reet aan vindt met ze en dat je even gaat wandelen. Na zo’n belediging heeft niemand meer behoefte om je te gaan zoeken, dus kan je lekker je gang gaan. Als je elkaar daarna bij de toiletten tegenkomt zeg je “Sorry” en jullie zijn weer beste maatjes. Leve het ‘man-zijn’!

Ben heel gul

Als je je vrienden op het begin van het festival flink voorziet van drank en al wat je allemaal bij hebt, dan zijn ze eerder de weg kwijt dan jij. De nuchtere versie van jezelf kan nu het perfecte moment kiezen om er uit te knijpen. Loop naar de bar, bestel drie biertjes en een watertje. Zet je telefoon uit en tik die biertjes achterover. Jouw avontuur kan beginnen!

, 6 Tips om je vrienden te ditchen op een festival!

Zorg dat je niet hoeft te eten, als zij honger hebben

Misschien wel de beste tip van allemaal. Op het moment dat je vrienden het ultra hippe foodcourt willen gaan aandoen, heb jij geen honger meer om een of andere reden. Misschien heb je zojuist gegeten. Of niet. Maar één ding is zeker: honger gaat boven gezelligheid, dus je maten zijn er vandoor. Hét ideale moment om nieuwe vrienden te gaan maken. Voor effe dan hè 😉

Ga alleen naar een festival

Misschien wel de slechtste tip van allemaal. Dit soort dingen kan je alleen doen als je een grijs bebaarde man bent van 80+ met dansskills van een jonge god en ambities om wereldwijd viral te gaan. Zo niet. Beter doe je het niet.

Ben eerlijk

Last but not least. Eerlijkheid duurt immers het langst. Vertel je vrienden dat je toe bent aan de welbekende rondjes. Als het echt fijne guys zijn, dan zagen ze dit al lang aankomen en gunnen ze je moment solitair. Zonnebril op en gaan.

Oh, en alles is goed hè. Maar als jij een van die dudes bent die met een zwart petje achterstevoren, in een skinny staat te huppelen achteraan in een tent of vlak voor de toiletten… Mja, hoe zeg je dat.. Iedereen is je aan het filmen, man.