Wat we dit jaar zagen tijdens Super Bowl 2020

CREDITS: Eisenthesky Productions

Een van de grootste over the top sportevenementen heeft dit weekend plaats gevonden en we hebben het kunnen laten bezinken. De Super Bowl 2020 vond plaats in het Hard Rock Stadium in Miami. Waarbij Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers de strijd aan gingen voor de Vince Lombardi Trophy. De Super Bowl staat niet alleen bekend om de grote wedstrijd zelf maar ook om de dikke half time show en de duurste commercials waar merken uitpakken.

Dit was Super Bowl 2020: wat is ons opgevallen?

Om maar meteen duidelijk te maken waarom Super Bowl niet alleen om de sport draait: 46% van de mensen die het kijken doen het voor de commercials. En ook nog eens 18% kijkt het voor de show eromheen. Het event waar geld over de balk wordt gesmeten is dan de place to be om nieuwe reclames te laten zien. Ook dit jaar was het weer een grote show en dit hebben we allemaal gezien.

J. Lo en Shakira maken er een groot spektakel van

Dit jaar tijdens Super Bowl 2020 stonden Shakira en Jennifer Lopez samen op het programma van de half time show. Tijdens het nummer ‘Let’s Get Loud’ kwam ook het dochtertje van J. Lo, Emme Muñiz (11), het podium op om de show te stelen. Hiermee is Emme de jongste zangeres die ooit op de Super Bowl heeft mogen zingen. Samen met haar moeder zong ze ook nog het nummer Born In The USA.

Trump maakt slippertje (again)

Naast andere grote celebrities was ook President Trump aanwezig bij de Super Bowl 2020. Na de winst van Kansas City Chiefs twitterde Trump dat het land trots op het team is, maar feliciteerde in dat zelfde bericht ook de verkeerde staat. Het team dat gewonnen had kwam uit Missouri maar Trump dacht uit Kansas. Snel verwijderde hij het bericht van zijn twitter en verbeterde het met de goede staat erin. Trump’s fout zorgde voor veel reacties en ging dan ook viral.

J. Balvin steelt show met nieuwe Nike Air Jordan 1

Releases van producten zijn net als voorgaande jaren altijd te vinden bij de Super Bowl. Zo had J. Balvin tijdens het optreden met Jennifer Lopez de nieuwe Nike Air Jordan 1 aan. In samenwerking met Jordan Brands stond deze sneaker al op de planning. Maar tijdens de half time show liet hij ze dan al zien.

Beste commercials

Commercials zijn niet meer weg te denken bij dit soort grote evenementen. Ieder bedrijf probeert een plekje te bemachtigen om hun business te promoten. Maar dit is niet zo maar een reclame, de bedragen liggen rond de 5,6 miljoen dollar per 30 seconden. Porsche wist ook een plek te bemachtigen van maar liefst 60 seconden. Verschillende andere bedrijven als Google, Amazon, Jeep en Mc Donalds deden het goed met hun commercials.

Porsche steelt show met Taycan Turbo S

In deze commercial was de nieuwe Porsche Taycan Turbo S het middelpunt. Maar de oplettende kijker heeft misschien ook wel het nieuwe model gezien dat dit jaar word onthuld, de Porsche 911 GT3 van de 992-generatie. Met waarschijnlijk een 4,0-liter boxermoter en 500 of meer pk.

https://www.youtube.com/watch?v=1UAgbv6993k

Jeep schakelt Bill Murray in

Bill Murray speelde voor Jeep zijn rol in The Groundhog Day opnieuw, waarbij een oranje Jeep ervoor zorgde dat geen dag meer hetzelfde was.

https://www.youtube.com/watch?v=AnhzGUcENWo

Ook een glimp te zien van James Bond NO TIME TO DIE

De nieuwe film van James Bond gaat medio april live in de Verenigde Staten en dit was het moment om de wereld alvast iets te laten zien. Een spot van 30 seconden was genoeg om een goede indruk te krijgen van de komende film. Als we ervan uitgaan dat de film net zo goed is als de trailer, wacht er ons mannen iets heel moois.

Amazon ging terug in de tijd

Amazon ging terug in de tijd door te laten zien hoe vroeger Alexa, de virtuele assistent, werd toegepast in het dagelijkse leven. Zo zien we Ellen DeGeneres die de thermostaat via Alexa uitzet, maar ook duiven die opgegeten worden door een draak. De commercial maar ook de hashtag #BeforeAlexa heeft al voor veel reactie gezorgd.

https://www.youtube.com/watch?v=RF9t2rFmTVE

McDonalds zet bekende personen in

McDonalds laat van verschillende bekende personen hun favoriete orders zien. Zo laten ze zelfs de favoriete bestelling van een speler van Kansas City Chiefs zien. Maar ook Kanye West komt voorbij met kipnuggets, BBQ saus, frietjes en een McFlurry. Aan het einde van de commercial vragen ze of ze ook jouw bestelling mogen opnemen.

https://www.youtube.com/watch?v=_bO5mf8MQ7Y

Kansas City Chiefs pakken de winst

Je zou het bijna vergeten, maar er werd ook nog een wedstrijd gespeeld. De wedstrijd werd gewonnen door de Kansas City Chiefs die daardoor hun 2de Vince Lombardi trofee in ontvangst mochten nemen. Patrick Mahomes was de grote man bij ‘Chiefs’ en werd uitgeroepen tot ‘MVP.’

Total
0
Share