Voor op de bucket list: poolparty in Boedapest’s eeuwenoude Spa

Iedereen die ooit in Boedapest geweest is, is ook in de Széchenyi Spa geweest. Een badhuis dat in 1878 de deuren open gooide, is by far het mooiste kuuroord van Boedapest en misschien wel Europa. Maar het allertofste er aan is dat de Hongaren er best wel schijt aan hebben dat het zo’n oud complex is. Natuurlijk, ze willen het allemaal behouden, maar dat wil niet zeggen dat je het pand niet elke zaterdag kan omtoveren tot enorme ‘SPArty’!

SPArty

Cinetrip is een begrip in Hongarije. Ze noemen zichzelf een concerttour die in alle belangrijke spa’s feesten geven. De feesten waren, zo’n vijf jaar geleden, voornamelijk bij de Hongaren zelf populair en de lucky few toeristen konden meemaken dat de feesten regelmatig uitmondde in vrij sexueel getinte feestjes. Ik wil het woord ‘orgie’ niet noemen, maar het kwam wel vrij dicht in de buurt. Een vrij controversieel gebeuren, dus de organisatie besloot het anders aan te gaan pakken. In plaats van te stoppen gingen ze de feestjes internationaal promoten en wekelijks houden in Széchenyi. En dat met flink wat overzicht, zodat het niet té goor wordt. De naam van de feestjes: SPArty!

Stel jezelf een oud gebouw voor in neobarokke stijl, water van 26°C tot 38°C, goede muziek en prachtige lichtshows. En dat in de openlucht! Wij waren er afgelopen zaterdag en het was echt een hele beleving. En inderdaad een stuk ‘minder smerig’, dan de vroegere Cinetrips. Misschien had dat te maken met het mannenoverschot, maar ook zeker doordat het allemaal wat minder grauw en donker was, vergeleken met toen.

Cinetrip

Tijdens het omtoveren naar het decor van de SPArty’s wordt er heel wat uit de kast getrokken, maar ook de originele Cinetrips worden nog gehouden. Dan trekken ze alles uit de kast: grote namen achter de booth, 3D mapping light- en lasershows, pikante danseresjes, je kan het allemaal verwachten. Aanstaande 6 augustus is de eerstvolgende editie van Cinetrip. Bijzijn is meemaken!

Met een goedkoop blik bier in je hand, mooie meiden om je heen en af en toe een dronken Oostblokker die op tegen je benen aan zwemt, heb je de avond van je leven hoor!

Check de site van SPArty voor meer informatie, want elke week is er weer wat te doen in Széchenyi!