Spotify dropt nieuwe functie voor meezingers

CREDITS: Photo: Big Stock

*Dronken zangstem op* “SHAWTY HAD THEM APPLE BOTTOM JEANSSSSS, BOOTS WITH THE FURRRRR…” “Uhm… LALALALA” Ken je dit? Dat iedereen uit volle borst gemoedelijk de classics meezingt, maar jij al snel struikelt omdat je de tekst niet kent? We got you buddy.

Of nou ja, Spotify got you. Afgelopen week kwam Spotify namelijk met een feature waar we al langere tijd op wachtten: lyrics, a.k.a. songteksten. Met deze feature bereid jij jezelf tot in de nopjes voor op het weekend.

Simpel songteksten op je scherm

De nieuwe feature is sinds vorige week donderdag beschikbaar, zo meldt het muziekstreamingsplatform. Je kan nu heel simpel via je vertrouwde mobieltje omhoog swipen tijdens het spelen van je dikste hits, waarna je de songteksten op je scherm krijgt. De functie is trouwens niet alleen beschikbaar op je mobiel: op je laptop, TV, PlayStation en Xbox kan je ook je songteksten knowledge omhoog krikken.

songteksten, Spotify dropt nieuwe functie voor meezingers
Foto: Bigstock

Spotify in gulle bui

De functie was eerder al beschikbaar in diverse landen, maar is nu wereldwijd te gebruiken. Spotify is trouwens in een vrijgevige bui, want ze maken de feature ook beschikbaar voor gratis abonnees. Helaas betekent dit wel dat de Behind The Lyrics functie zal verdwijnen. Al goed, wij willen natuurlijk gewoon hitjes mee blèren in de kroeg, en dat komt met de nieuwe songteksten functie van Spotify helemaal goed.

Meer weten over de nieuwe feature van Spotify? Check hier hoe het precies werkt.

songteksten
Foto: Big Stock