Slecht nieuws: dit is de leeftijd waarop je niet meer op stap kunt

CREDITS: Victor Freitas

Het is klaar, game over, finito. Mannen, we hebben een zure mededeling. Volgens onderzoek is de leeftijd waarop je zou moeten stoppen met op stap gaan jonger dan je denkt. Blijkbaar is het niet meer gepast om op je 37e (!) de kroeg in te duiken…

Serieus en burgerlijk

We mogen geen voorbeeld meer nemen aan Leo DiCaprio, die met zijn 43 levensjaren nog steeds lekker rond hobbelt tussen alle 20-jarige alcoholisten, coke snuivers en casanova’s. Volgens een Brits onderzoek is namelijk gebleken dat 37 de leeftijd is waarop de jonge generatie klaar is met jouw oude gezicht. Ze willen liever niet naast je in de club of in een kroeg staan. Als het aan hun ligt moet jij thuis op de bank zitten en vooral niet té dicht in de buurt komen in de weekenden. Ai, that’s gotta hurt.

Nu willen we je niet tegenhouden. We willen je niet weerhouden van jou wekelijkse tripje naar de (verkeerde) kroeg. Want er zijn natuurlijk genoeg plekken waar je prima heen kan boven je 37e, als het maar niet in de buurt van youngsters is.

Behoeften

En om de pijn te verzachten vertellen we je het volgende: uit het zelfde onderzoek is óók gebleken dat 31 de gemiddelde leeftijd is waarop je tóch geen zin meer hebt om vaak op stap te gaan.

Blijkbaar neemt de zin om de kroeg in te duiken af vanaf de leeftijd 31. Je voelt je te oud en kijkt liever een filmpje op de bank. Daarnaast zit je dan niet meer te wachten op de kater van de dag(en) erna. Eerlijk is eerlijk, geen katers meer hebben is wel lekker. Kortom: uitgaan wordt té zwaar voor je en kost té veel moeite.

Ben je nu 37 en sta je toch nog elk weekend in de kroeg te hangen? No worries. Carl Cox is ook 56 en over een paar jaar komen we je gewoon vergezellen!

Cheers.

kroeg, Slecht nieuws: dit is de leeftijd waarop je niet meer op stap kunt