Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist

CREDITS: Foto: Unsplash - Danny Howe 

Een hoofd dat als beton aanvoelt en de wc die je maaginhoud hoognodig heeft opgevangen. Het is weer zover: je hebt een kater. Dat je de avond ervoor te veel gezopen hebt onderstreep je nog is met de befaamde woorden: “Ik ga nooit meer drinken.” Yeah right, maak dat de kat(er) wijs.

Wij kennen jou langer dan vandaag, jij staat hetzelfde weekend gewoon weer pilsjes achterover te tikken. Omdat wij ook snappen dat brak wakker worden niet heel prettig is, hebben wij een lijstje gemaakt met feestjes in Europa die wél een kater waard zijn.

6 grote Europese festivals

Oktoberfest, München

Wij hebben ondertussen wel een fingerspitzengefühl gekregen voor goede feestjes. Wij moeten dan ook props geven aan onze Oosterburen. Het Oktoberfest in München is namelijk een feest waar de gemiddelde man van droomt. Prachtige curvy Duitse dames, dikke bockworsten en niet te vergeten: kneiterveel bier uit de eigen regio. Dit feest moet dus sowieso op jouw bucketlist staan om een keer een geweldige kater op te lopen.

Kater, Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist
Foto: Pexels – Manuel Joseph

ADE, Amsterdam

Na de loftrompet geblazen te hebben voor ons buurland is het tijd om onszelf ook even een schouderklopje te geven. In Nederland kan je tijdens ADE in Amsterdam ook de dikste party’s van Europa vinden. In combinatie met de beste dance-hits en een ongelooflijk energiek publiek maakt dit festival een onvergetelijke ervaring. Zelfs als je ietssss te veel drankjes hebt gedronken.

Kater, Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist
Foto: Unsplash – Yvette de Wit

St. Patrick’s Day, Dublin

Ierland: een land waar de gemiddelde man nog ouderwets de pub opzoekt om zich even te ontdoen van de doordeweekse sleur. Dat ze in die pubs aardig wat drinken merk je dan ook zeker tijdens het Ierse feest der feesten: St. Patrick’s Day.

Een vijfdaags festival waar je iedereen met een groen pakkie, een oranje baard, een hoge hoed en een Irish whiskey of Guiness pint ziet rondlopen. Hoe je het ook went of keert: tijdens dit feest ga je het er niet zonder kater vanaf brengen.

Kater, Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist
Foto: Unsplash – Pascal Bernardon

Distortion, Kopenhagen

Het land dat normaal zo bekendstaat om de nuchtere en laid-back inwoners: Denemarken. Tijdens het openluchtfestival Distortion zijn er in Kopenhagen de hele dag en nacht door de dikste feestjes te vinden. Met optredens van de beste internationale artiesten en DJ’s laten de Denen vijf dagen lang zien hoe ‘nuchter’ zij wel niet zijn. Zeker een bezoekje, en een kater, waard.

kater
Foto: Unsplash – Eric Ward

Tomorrowland, Antwerpen

In België weten ze héél goed hoe je een feestje geeft. Tomorrowland is misschien wel het beroemdste dancefestival ter wereld. Met de dikste tunes van dj-grootmeesters zoals Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas and so on is dit het perfecte feestje om is even helemaal los te gaan. Dat je dan de volgende dag een kater hebt, allee da is.

kater
Foto: Unsplash – Nicholas Green

Sziget, Boedapest

De stad Boedapest is leuk, maar dat kan niet op tegen de sterke line-up, de randprogrammering én de goede organisatie van Sziget. Hier moet je gewoon een keer naartoe. Het mooiste van alles? Je krijgt het voorgeschoteld voor een héél fijn prijsje.

Sziget is heel populair onder Nederlanders. Soms is dat kut, maar omdat het zó groot is, is het niet vervelend. Daarnaast is het voor artiesten echt een dingetje om op Sziget te staan, dus dan weet je dat het goed is.

Lees hier waarom Boedapest + Sziget de pérfecte vakantie is. 

Kater, Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist
Foto: RockstarPhotographers
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…