7 tekenen dat jouw leven als party animal dood is

CREDITS: https://unsplash.com/photos/SPuLUQDZp3k

Een avond jezelf helemaal laten gaan zonder er last van te hebben is tegenwoordig niet meer aan de orde. Het zit er gewoonweg niet meer in voor je. Het biertje in de kroeg of samen met je maten gaat nog wel, maar je bent ook alweer bezig met de wekker van morgen. Wanneer kun je tegen jezelf zeggen dat de party animal in jou dood is? Als jij jezelf herkent in een van deze zeven situaties, dan kun je wel stellen dat het gedaan is met de pret.

7 herkenbare tekenen dat jou feest leven voorbij is

1. Na één biertje sta je al op de bar

Met je vrienden de kroeg in duiken is het mooiste wat er is. Een avond die rustig begint kan zomaar eindigen in een legendary avond. Het probleem is dat jij degene bent die na één drankje al meteen door wil halen en de bar op wil springen. Of je gaat juist aan de bar hangen en laat ‘m niet meer los. Misschien toch maar even nadenken of je het nog wel aan kan?

2. Eigenlijk wil je de volgende ochtend niet meer leven

Net een drankje teveel en je kater is niet meer te verdragen. Hele weekenden los gaan zit er voor jou niet meer in, terwijl normaal gesproken je aan een dag genoeg had om bij te komen. De ochtend na jouw zuippartij zoek je al het nummer van je baas op en ben je van plan om hem direct te gaan bellen.

3. Small talks are different

De tijd dat je jij de grootste mond hebt bij de koffiecorner op het werk mag als verleden tijd worden beschouwd. De spannende verhalen heb je ingeruild voor verhalen die iedereen kent; namelijk die van de films op Netflix. Of je bespreekt de tentjes waar de zondagmiddag lunch het beste is.

Party animal
FOTO: Dillon Shook

4. Zonde van je geld

Je kunt jouw zuurverdiende centen zóveel beter besteden. Althans dat denk je als je jouw bankrekening checkt na een heftige stapavond. Een kleine afschrijving van €60,- hier en een rondje van €35,- daar; aan wie heb je dat allemaal uitgedeeld?

5. Het liefste lig jij al voor elf uur in bed

De hele nacht doorhalen? No way! Jij kijkt al uit naar jouw zondagochtend waarin je even gaat wandelen en een goede kop koffie gaat drinken. Dat biertje in de kroeg laat je staan en je kiest voor jezelf. Waar je vroeger nog jouw maat de club uitstuurde en zelf nog doorging, pak je nu bij voorbaat al de biezen.

6. Andere Instagram-feed

Je Insta staat niet helemaal vol meer met foto’s van het uitgaan. En dat is maar goed ook. Jouw pagina is er tegenwoordig een om door een ringetje te halen. Geen foto’s meer waarop je scheel kijkt, een vrouw van 68 een kus op de mond geeft of een filmpje van een ‘atje.’

7. Je oren staan op klappen

Man wat sta je in een keer dichtbij die boxen, denk je. Vroeger stond je namelijk net zo dichtbij maar dat merk je niet. Je vindt vooral dat alles heel hard staat en dat geschreeuw in je oor. Je ergert jezelf er kapot aan. Als je volgende dag ook nog eens wakker wordt met een suis in je oor dan weet je het zeker: ik ben er klaar mee.

Is dit je nieuwe manier van leven of komt het toch nog wel goed met jou als party animal?

Party animal
Foto: Анна Рыжкова
LEES OOK
Alsjeblieft: de ultieme ADE-list
Daar waar de deuren van de meeste events ondertussen zijn gesloten, openen de deuren van hรฉt mekka voor liefhebbers van elektronische muziek juist weer. Het Amsterdam Dance…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…