De 61e Grammy Awards in Los Angeles

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt. Deze awards staan ook wel bekend als de belangrijkste en meest prestigieuze muziekprijzen voor artiesten. De editie van 2019 is er weer eentje voor in de boeken. Onder andere afwezige winnaars hebben dit jaar voor de nodige commotie gezorgd.

Grammy Awards 2019

Ariana Grande

De 25 jarige Ariana Grande won in Los Angeles een Grammy voor haar nieuwe album ‘Sweetener’. Het is de eerste keer in de nog jonge carrière van de zangeres dat zij een Grammy wint. Echter was Grande niet aanwezig om haar prijs in ontvangst te nemen. Een aantal dagen geleden kreeg ze op Twitter ruzie met een van de producenten van de Grammy Awards.

Childish Gambino

Naast Ariana Grande, is ook Childish Gambino in de prijzen gevallen. Childish Gambino is de artiestennaam van Donald Glover. De rapper, acteur, dj en comedian won verschillende prijzen. Zo staan Grammy’s voor ‘Best Rap/Sung Performance’, ‘Best Music Video’ en ‘Song Of The Year’ sinds 2019 in zijn prijzenkast. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een rapnummer wordt verkozen tot best song of the year. Glover was uit protest niet aanwezig bij de uitreikingen en heeft de prijzen niet in ontvangst genomen.

Grammy awards, De 61e Grammy Awards in Los Angeles
Credits:
Courtesy of the Recording Academy™/Getty Images © 2018

Andere winnaars

Pharrel Williams versloeg onder andere Kanye West voor de prijs van beste producer. Daarnaast werd Dua Lipa uitgeroepen tot ‘Best New Artist’. Lady Gaga ontving samen met Bradly Cooper een Grammy voor ‘Best Duo Performance’. Bekijk alle winnaars van de Grammy’s hier!

Grammy awards, De 61e Grammy Awards in Los Angeles
Credits: Thibault Trillet