Dit zijn de 100 beste festivalacts aller tijden, volgens fans

CREDITS: Bigstock

Het is niet in woorden uit te drukken hoe erg wij een festival missen. Bizar. We missen het uitleggen waar rechtsvoor is. We missen het beloven van ‘Morgenvroeg om 10:00 uur gaan we yogaën’. We missen de kleffe broodjes beenham van drie munten. We missen het…

In normale tijden organiseert Festileaks elk jaar de Festivalacts Top 100, met daarin de beste artiesten van de zomer. Omdat in 2020 festivallen uit den boze was, trakteerde het festivalplatform ons op de Festivalacts Top 100 Aller Tijden. Dit hadden we nodig, want mooie herinneringen is het enige dat we hebben nu.

Festivalacts Top 100 Aller Tijden

Als je de complete popgeschiedenis erbij pakt, welke act kunnen we dan bestempelen als de ultieme festivalact?

Een interessante vraag, met fascinerende antwoorden. Uiteindelijk is het die ene artiest die het áltijd waarmaakt, waarbij de ene show nog beter is dan de ander. Tien dagen lang konden bezoekers van Festileaks stemmen op hun favorieten. 6600 stemmen kwamen binnen, die samen de Festivalacts Top 100 Aller Tijden samenstelden.

Met op numero uno: Muse. Muse staat al jaren bekend als één van beste live bands ter wereld, maar het trio mag zichzelf nu ook de beste fesitvalact aller tijden noemen. Matt Bellamy en zijn vrienden timmeren al meer dan twintig jaar aan de weg. En zijn nog lang niet uitgeteld. Muse maakte al furore op Pinkpop in 2000, maar stal ook de show als afsluiter van het weekend op Rock Werchter 2019. Een terechte winnaar.

Overige top 10 en Nederlandse hoogvlieger

In een Top 100-lijstje is er natuurlijk altijd extra aandacht voor de top 10 én de Nederlandse inbreng. De Britse rockband wordt in de top 10 vergezeld door negen andere superacts:

10. Nick Cave & The Bad Seeds
9. Arctic Monkeys
8. Rammstein
7. The National
6. Editors
5. Foo Fighters
4. Arcade Fire
3. Pearl Jam
2. Radiohead
1. Muse

De trots van Nederland is De Staat. Ze hebben een veertiende plek weten te bemachtigen, waarmee de rockband uit Nijmegen dé Nederlandse hoogvlieger is. Sterk.

Check hier de volledige Festivalacts Top 100 Aller Tijden van Festileaks.

, Dit zijn de 100 beste festivalacts aller tijden, volgens fans
Foto: Danny Howe