Onderzoek: borrelen wordt het meest gemist tijdens lockdown

2020 is een absoluut rampjaar geweest voor de horeca en evenementensector. Het is dus nog maar de vraag hoe deze bedrijven eraan toe zijn als we weer terug kunnen naar het oude. Maar niet alleen de organisaties zijn hier de dupe van, ook de bezoekers lijden eronder. Dat blijkt wel uit de volgende resultaten!

Borrelen wordt het meest gemist tijdens lockdown

Uit eigen onderzoek blijkt dat maar liefst 83,9% van de respondenten borrelen het meeste missen tijdens de lockdowns. Natuurlijk hebben we deze zomer, tijdens de versoepelingen, op een aangepaste manier kunnen borrelen. Maar het blijkt niet genoeg te zijn.

Sterker nog: reizen, festivals bezoeken en stappen in een kroeg kunnen al een stuk langer niet meer, en worden door respectievelijk 57,1%, 50% en 33,9% van de respondenten het meest gemist. Een groot verschil!

48,2% gaf aan het vooral te missen om uit eten te gaan en een schamele 5,4% verlangt vooral naar het bezoeken van theaters, musea en bioscopen.

, Onderzoek: borrelen wordt het meest gemist tijdens lockdown

Vaccineren

Ook opvallend aan de resultaten is dat 84,5% het oké vindt als een bewijs van negatieve Corona-(snel)test of inenting verplicht zou gaan zijn bij binnenkomst van evenementen. Daarentegen is 42% bereid zich direct te vaccineren, 7% niet en 51% wacht op meer info rondom vaccins, voordat ze een besluit maken.

Onduidelijkheid die er heerst rondom het vaccin lijkt het grootste euvel voor mensen. Het aantal mensen dat zich op dit moment wil laten vaccineren is met 13% gedaald ten opzichte van juni, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Iedereen wil eerst de kat uit de boom kijken.

Prima, als iedereen uiteindelijk die prik er maar in laat zetten. Want elke dag dat we niet kunnen borrelen met z’n allen, is een dag weggegooid!

Onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd onder bezoekers van MANIFY: Out of office en MANIFY.nl, voornamelijk mannen en vrouwen tussen de 25 en 35 jaar.

Ooit zullen we weer samen proosten!

, Onderzoek: borrelen wordt het meest gemist tijdens lockdown

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…