Opgeknapte schuur in Melbourne gaat alle verwachtingen te boven

We zien vaak oude panden die opgeknapt worden tot iets prachtigs. Deze opgeknapte schuur in Melbourne is echter next level. Het project heet ‘The Valiant House’ en is opgepakt door het architectenbureau ‘A for Architecture. Wat eerst een schuur was is nu een prachtig, stijlvol en leefbaar huis.

De schuur is uitgebreid om een grote en open woonkamer te creëren. Door de grote ramen, hoge plafonds en veel spiegels, lijkt de ruimte nog groter. Een compacte woning met alles wat je nodig hebt en meer. We kunnen wel stellen dat dit hier het geval is.

Als je van veel licht in je woning houdt, zit je het juiste artikel te lezen. Zelfs het dak bevat een aantal grote ramen met veel lichtinval.

“A room is not a room without natural light.” – Louis Kahn

schuur-melbourne-2
Foto: Peter Bennett

 

Opgeknapte schuur in Melbourne

Met een mooie tuin in hartje Melbourne kunnen we wel begrijpen dat je veel naar buiten wilt gluren. Door de grote ramen en open ruimte kan je alles in je tuin in de gaten houden. Dat de architecten goed wisten hoe ze ruimte moesten creëren in een kleine ruimte is wel duidelijk.

Aan beton, steen en hout is er geen gebrek. En de combinatie van al deze materialen is zeker niet verkeerd. Niet alleen versterken deze materialen elkaar, maar gaan ze ook lang mee. De afwisseling aan wit en bruin op de muren staat elkaar erg goed. Daarnaast wordt dit contrast versterkt door de illustratie op de muur.

Het interieur blijft kalm met ook weer gebruik van hout, veel mat zwart en minimalistische decoraties. De blauwe statement stoel gooit wat speels in de mix en al met al is er een knap staaltje werk neergezet.

Foto’s: Peter Bennett



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS